Frakt med Bring fra kr. 41

Fri frakt for ordre over kr. 3000

Vi sender fra lager i Moss

Rabattkode: VelkommenUNOVITA10

Magnesium bicarbonate – the ultimate mitochondrial «booster»?

Uno Vita AS |

Magnesiumbikarbonat – den ultimate mitokondrie «boostern»?
Bikarbonat, også kjent som HCO3, er et biprodukt av kroppens metabolisme. Blodet ditt bringer bikarbonat til lungene dine, og så blir det utåndet som karbondioksid. Nyrene dine bidrar også til å regulere bikarbonat. Bikarbonat utskilles og reabsorneres av nyrene dine. Dette regulerer kroppens pH, eller syrebalanse.

Det er gode grunner til at mange tror at det er veldig for substanser som mottvikrer opphopning av syrer, avgifter, reduserer ernæringsmessige mangler, modulerer og øker immunforsvaret og øker sirkulasjonen i kroppen. Uten å fjerne giftstoffer og syrer fra alle organer, celler og vev, og uten å gi de essensielle ernæringsmessige byggesteinene som magnesium, vil kroppen ikke kunne helbrede seg selv. Når kroppens vev og celler blir for legges grunnlaget for vevsbetennelse og degenerasjon når miljøet fremmer veksten av sykdomsfremkallende organismer (anaerobe patogener) som trives i oksygenfattig miljø. Økt oksidativt stress, som så og si korrelerer eksponentielt med endringer i syre/base (pH) i retning av ett surt indre miljø, er spesielt farlig for mitokondriene, som tar skade av forhøyet oksidativt stress.

Magnesiumbikarbonat er nødvendig for at natrium/ kaliumpumpen skal fungere (hvilket er vesentlig for cellenes evne til å bygge opp spenning). Hvis en magnesiumbikarbonatmangel oppstår, blir pumping av natriumbikarbonat ut av cellen og pumping av kaliumbikarbonat i cellen undergravd.
Dette en del av ATP-syklusen som bidrar til konvertering av energi i mitokondria. En av de grunnleggende tilnærmingene til god medsin må inkludere å bidra til at kroppen får høyere elektrisk potensial og dermed er svakt alkalisk, slik at den bl.a. kan kvitte seg med syrer fra cellevevet og organene våre. Magnesiumklorid og natriumbikarbonat tatt med rent vann etter behov er en god måte å levere magnesiumioner og bikarbonationer til kroppsceller. Magnesium og bikarbonatrike mineralvann absorberes lett og har mange helsemessige fordeler.

Sykdommer som kreft bidrar til øk utskillelse av melkesyre i likhet med fysisk trening. Bruk av bikarbonat kan avlaste kroppen i spesielle perioder av livet. Generelt reduseres kroppens evnene til å produsere bikarbonat selv fra og med 40 års alder, slik at de fleste vil ha nytte av ekstra tilførsel. Når man starter en avgiftningsprotokol og nyrene må skylle ut syre og i slike «intensiv» perioder er det også en hjelp for kroppen å bruke bikarbonat. Vi anbefaler alle med helseproblemer og personer som bruker bikarbonat over tid og bruke pH urine test strips.

Sjekk være test strips her (klikk her)

Magnesium – an overlooked mineral?

Magnesium – et oversett mineral?
Mange nordmenn får ikke i seg optimale doser magnesium i forhold til kalsium. Alle som bruker melk- og/eller melkeprodukter, inntar mer kalsium enn vi er blitt tilpasset gjennom evolusjonsprosessen, noe som kan føre til en rekke sykdommer. Likevel anbefaler mange leger kalsiumtilskudd og ikke magnesium for blant annet å motvirke beinskjørhet. Forskning indikerer at et høyt kalsiumtilskudd kan føre til mer beinskjørhet, økt dødelighet av hjerte- og karsykdom, kreft og andre lidelser. Avsnittet er hentet fra Helsemagasinet Vitenskap og fornuft og skrevet av Dag Viljen Poleszynski

Kort fortalt

 • Evolusjonært er mennesket tilpasset å innta litt mer kalsium enn magnesium
 • De som bruker melk og melkeprodukter, inntar mye mer kalsium enn magnesium
 • Mange kvinner anbefales tilskudd av kalsium for å motvirke beinskjørhet
 • De fleste voksne bør innta mer magnesium for motvirke et høyt kalsiumtilskudd

Beinskjørhet forbindes nesten utelukkende med kalsiummangel, men kan ofte skyldes for lite inntak av magnesium, eventuelt vitamin C, vitamin K, vitamin D, flerumettede fettsyrer og for lite østrogen/testosteron. Norge ligger på verdenstoppen når det gjelder astma og allergier, hjerte- og karsykdom, beinskjørhet, depresjoner, demens, diabetes, leddgikt og andre autoimmunsykdommer som MS. Kan en årsak være at vi får i oss for lite magnesium og for mye kalsium?Hva er riktig bruk av magnesiumbikarbonat?
Spørsmålet er «for» generelt og vi er forskjellige med ulike helseutfordringer, slik at et absolutt svar kan ikke gis her, men noen tommelfinger regler for når det ofte er fornuftig å bruke produktet.

 1. Du mangler magnesium og trenger tilskudd
 2. Du drikker nok vann og spiser normalt og din pH (kan enkelt sjekkes med såkalt pH strips) midt på dagen er under 6.5-6.7 (når du har drukket godt fra morgenen av)
 3. Du har startet en avgiftningsprotokol og skiller ut mye syre
 4. Du spiser mye protein (som produserer urinsyre)
 5. Du trener mye eller driver aktiv idrett
 6. Du er over har redusert nyrefunksjon
 7. Du har problemer med oksygendistribusjon i kroppen
 8. Du er utsatt for mye stress og dårlig søvn

Når skal du ikke bruke magnesiumbikarbonat?

 1. Aldri rett før eller rett etter mat (du får en midlertidig reduksjon i mavesyre som trengs for å fordøye maten godt). Bruk 2 timer som en tommelfinger regel.
 2. Du har en pH fra 6.5 og opp over i urinen (oppover betyr høyre tall)
 3. Du har kjørt en kur på inntil 3 måneder allerede, da er det på tide å ta en pause og se om kroppen selv klarer og opprettholde en normal pH
 4. Du har en alvorlig sykdom. Du bør i så få undersøkt mer grundig hvorvidt bikarbonat er fordelaktige i ditt tilfelle.

Skrevet av Jan F. Poleszynski - 9. juli 2022

TIDLIGERE NESTE