Frakt med Bring fra kr. 41

Fri frakt for ordre over kr. 3000

Vi sender fra lager i Moss

Rabattkode: VelkommenUNOVITA10

Master Amino Acid profile (MAP) en nøkkel til bedre helse

Uno Vita AS |

Master Amino Acid Profile (MAP) en nøkkel til bedre helse

MAP også kjent som Human Amino Acid Profile, inneholder essensielle aminosyrer, som er grunnleggende for menneskekroppens proteinsyntese. Vår kropp, en kompleks samling av vev, muskler, organer og bein, er skapt fra protein, som i sin tur er bygget av aminosyrer. Disse byggesteinene er kritiske for styrking og vedlikehold av muskelmasse, metabolisme, vitalitet, og for å bevare funksjonaliteten i vår alderdom og under sykdom.

MAP er i fokus i aminosyretilskuddenes verden med sin spesialformulerte blanding av åtte essensielle aminosyrer. Denne kombinasjonen overgår vanlige proteinprodukter ved å tilby den mest effektive netto nitrogenutnyttelsen (NNU) for proteinsyntese, som betyr at kroppen ikke må kvitte seg med overskuddet som avfall.

Forstå aminosyrers rolle
Aminosyrer er ikke bare byggesteiner for proteiner, men også sentrale i dannelsen av hormoner, nevrohormoner, strukturelle proteiner, kjønnshormoner, og immunsystemets komponenter. Deres absorpsjon og transformasjon til kroppsprotein er kritisk for disse funksjonene.

MAP et tilskudd som kan utgjøre stor forskjell for din helse
MAP er et enestående tilskudd takket være dets unike sammensetning av essensielle aminosyrer i fri og krystallinsk form. Disse aminosyrene absorberes direkte, uten behov for fordøyelse, noe som gjør dem umiddelbart tilgjengelige for kroppen.

Netto nitrogenutnyttelse (NNU)
NNU-verdien er avgjørende for å vurdere et proteins ernæringsmessige kvalitet. MAPs NNU-verdi er over 99%, noe som indikerer at nesten alle tilgjengelige aminosyrer blir brukt til proteinsyntese, og minimerer produksjonen av metabolske avfallsstoffer.

Fordelene med MAPs høye NNU-verdi
Den høye NNU-verdien betyr lavere belastning av metabolske avfallsstoffer, noe som er fordelaktig for personer med høyt proteinbehov eller de som overvåker blodsukkernivåene.

Hvem kan dra nytte av MAP?
MAP kan være til fordel for et bredt spekter av individer, fra idrettsutøvere og gravide til veganere og personer med kroniske sykdommer, for å nevne noen. 

Aktuelle bruksområder:

 • Idrettsutøvere
  Forbedre treningsresultatene dine

 • Gravide og ammende kvinner
  Ta vare på deg selv og barnet ditt

 • Barn og ungdom
  For å fremme vekst og utvikling

 • Eldre
  Hold deg ung, vital og sterk selv i alderdommen.

 • Veganere
  Styrk kroppen din på en kraftfull måte

 • Overvektige personer
  Øk og optimaliser vekttapet ditt

 • Ernæring under sykdom

  Støtt raskere bedring

 • Støtte til heling av kroniske sykdommer som CFS/ME
  Avlast nyrene, leveren og fordøyelsessystemet

 • Kreftpasienter på ketogen diett
  Støtt lavt blodsukker, støtt keto-tilpasning og reduser inntak av L-glutamin. Kreftcellers primære drivstoff er sukker og L-glutamin.

 • Friske mennesker som vil optimalisere sine helse

MAP
MAP profilen representerer det spesifikke mønsteret av essensielle aminosyrer nødvendig for best mulig proteinsyntese hos mennesker. Avvik fra denne profilen kan føre til redusert ernæringsverdi og en økt mengde metabolske avfallsstoffer.

MAPs suverene og effektive sammensetning
MAPs formulering, basert på det menneskelige aminosyremønsteret, sikrer en best mulig balanse av de åtte essensielle aminosyrene, noe som resulterer i den høyeste ernæringsverdien og mest effektive proteinsyntesen.

MAP tilbyr en kraftfull, ren kilde til aminosyrer som raskt blir utnyttet av kroppen, støtter proteinsyntese og unngår produksjon av nitrogenavfall, noe som gjør det til et ideelt proteinalternativ i mange sammenhenger.

MAP versus matprotein & proteintilskudd
Sammenlignet med matprotein tilbyr MAP flere fordeler. Matprotein gir kun mellom 16 til 48 % NNU, noe som gjør MAP mer næringstett enn matprotein. I tillegg frigjør matprotein mellom 52 % til 84 % *nitrogenkatabolitter og energi, noe som innebærer at MAP er tryggere enn matprotein og gir den laveste mengden energi sammenlignet med noe matprotein.

* Nitrogenkatabolitter er forbindelser som skiller seg ut fra kroppens nitrogenholdige avfallsstoffer. Disse forbindelsene inkluderer urea, urinsyre og ammoniakk.

Urea er den vanligste nitrogenkatabolitten hos mennesker. Den dannes i leveren ved en prosess som kalles ureasyklus. Urea er vannløselig og skilles ut i urinen.

Ammoniakk er en giftig forbindelse som produseres ved nedbrytning av aminosyrer. Ammoniakk blir omdannet til urea i leveren eller skilles ut i urinen.

Helse og sykdom
I tillegg til å være et fantastisk proteintilskudd, spiller MAP også en avgjørende rolle for helse og sykdom. Det er spesielt gunstig for personer med høyt proteinbehov, som idrettsutøvere eller de med visse helsetilstander.

MAP og idrettsprestasjon
For idrettsutøvere kan MAP betydelig forbedre muskelutholdenhet, muskelmasse, muskelstyrke og kroppens proteinsyntese. Det hjelper også til raskere og mer effektiv muskelrestitusjon. Resultatene fra sammenlignende kliniske studier har vist at idrettsutøvere, mens de tar MAP, oppnådde kroppens 99 % NNU, noe som betyr at 99 % av MAPs bestanddeler av aminosyrer fulgte den anabolske veien, og dermed fungerte som en forløper for kroppens proteinsyntese.

MAP og ulike helsetilstander
I sammenheng med ulike helsetilstander, tilfører MAPs høye NNU-verdi og lave produksjon av metabolsk avfall det til et verdifullt kosttilskudd. For personer med nyresvikt eller leversvikt er MAP et trygt og effektivt proteinalternativ som ikke belaster nyrene eller leveren. Det er også fordelaktig for personer med matfølsomhet da det ikke forårsaker noen bivirkninger.

Fremtiden for aminosyretilskudd
Med sin unike formulering og overlegne fordeler representerer MAP en utvikling innen feltet for aminosyretilskudd. Ved å tilby den høyeste NNU og den laveste metabolske avfalls- og energifrigjøringen, tilbyr det et tryggere, mer effektivt og mer næringsrikt alternativ til matprotein.

Uno vita & klinikk for integrert medisin, en ledende leverandør av løsninger innen integrert medisin, anerkjenner potensialet til MAP i fremme av generell helse og velvære. De anbefaler MAP som en del av sin helhetlige tilnærming til helse, noe som forsterker troen på at optimal helse oppnås gjennom en kombinasjon av riktig ernæring, fysisk aktivitet og passende behandling der det trengs.

Uno vita anbefaler MyAmino som kilden til MAP på grunn av dets høye kvalitet (ultra-ren farmasøytisk kvalitet)

MyAmino® farmasøytisk kvalitet MAP tilskudd
MyAmino® er basert på en unik aminosyreformel bygget etter det spesifikke menneskelige aminosyremønsteret (Human Amino Acid Profile eller MAP). Produktet gir et optimalt forhold mellom de åtte essensielle aminosyrene L-leucin (19,6 %), L-valin (16,6 %), L-isoleucin (14,8 %), L-lysin (14,3 %), L-fenylalanin (12,9 %), L-treonin (11,1 %), L-metionin (7,0 %) og L-tryptofan (3,7 %). Det er kun dette forholdet mellom de essensielle aminosyrene som gir 99% NAV (se nedenfor)

MyAmino® oppnår med ≥ 99 % NAV den høyeste proteinernæringsverdien på verdensbasis, noe som betyr: Nesten alle aminosyrer kan brukes til proteinsyntese og dermed til dannelse av kroppens celler!

I prosessen produseres kun 1 % metabolsk avfall som krever utskillelse og kun 1 % glukose fra proteinmetabolisme. Organismen og organene blir derfor knapt belastet.

MyAmino® er nesten helt kalorifri (bare 0,4 kcal i 10 pellets eller tabletter) og forsyner kroppen din med samme mengde brukbare aminosyrer som 350 g kjøtt, fisk eller fjærkre.

På tom mage tar det bare 23 minutter før aminosyrene fra MyAmino® er tilgjengelige for organismen din. Den er allerede nedbrutt og krever ingen spaltningsenzymer (peptidaser). Til sammenligning: Overgangstiden for matprotein inn i kroppen tar 5 til 13 ganger lenger.

MyAmino® er hentet fra fermenterte, GMO-frie belgfrukter og inneholder ingen tilsetningsstoffer, plantevernmidler eller ulovlige stoffer. Det tolereres av alle med eller uten allergier og intoleranser.

MAP tilbyr, med sin unike Master Amino Acid Profile, en lovende løsning for de som søker å optimalisere sitt proteininntak, forbedre idrettsprestasjon, håndtere visse helsetilstander eller rett og slett forbedre deres generelle helse og velvære. Ettersom forståelsen og bruken av aminosyretilskudd fortsetter å utvikle seg, står MAP i forkant, og lover en sunnere, mer balansert fremtid for alle.

MyAmino kan kjøpes fra Uno Vita AS (shop.unovita.com) og våre forhandler

TIDLIGERE NESTE