Frakt med Bring fra kr. 41

Fri frakt for ordre over kr. 3000

Vi sender fra lager i Moss

Rabattkode: VelkommenUNOVITA10

Hvordan Capsaicin brenner kroppsfett

Uno Vita AS |

Hvordan Capsaicin brenner kroppsfett
En forbindelse i rød chili peppers kalt capsaicin øker kaloriforbrenningen. En klinisk studie viste redusert kroppsfett etter bare 28 dager. Capsaicin, en forbindelse avledet fra rød chili pepper, har vist seg å øke kroppens energiforbruk ved å fremme forbrenning av kalorier, selv når du er i ro.

Capsaicin har flere fysiologiske effekter på pattedyr. Capsaicin gir følelse av varme og virker smertedempende. I tillegg til varmefølelsen og evnene til å brenne fett, kan capsaicin gi velbehag og eufori, noe som kan skyldes frigivelse av endorfiner.

Enkelte Fettceller er noen stabeiser,  som i liten grad påvirkes av redusert kaloriinntak
Noen ganger, uansett hvor flinke vi synes vi er går vi ikke vesentlig ned i vekt (for de som ønsker og trenger det).


Mange spør seg; «Hvorfor mister jeg ikke mer fett når jeg spiser mindre og føler med på maten og kaloriene jeg spiser?" En grunn er at kroppen tilpasser seg lavere kaloriinntak ved å forbrenne mindre energi når vi er i ro og reduserer inntaket. Forskere har lenge søkt etter en løsning for å øke energiforbruket i hviletilstand.

Capsaicin brenner fett når du hviler
Forbindelsen utvunnet fra rød chilipepper (capsaicin) gjør akkurat det. Utfordringen var å finne en måte for folk å ta capsaicin i en dose som vil gi ønsket effekt uten å oppleve irritasjon i magen og «brann» i munnen. Løsningen er en innkapslingsprosess som beskytter magen, mens den leverer capsaicins termogene (omdanner mat til varme) egenskaper til kroppen. Termogenese er ett mål for hvor stor andel av maten i et måltid som omdannes til varme.

I en klinisk studie ble innkapslet capsaicin vist å fremme vekttap på bare fire uker!
Sammenlignet med placebogruppen hadde personer som tok capsaicin større reduksjoner i kroppsvekt (kroppsfett)

Termogenese er en kroppsprosess som omdanner kalorier til varmeenergi. Dette gjør at kroppen kan opprettholde en stabil temperatur, støtte sunt stoffskifte – og kontrollere kroppsvekten. Adaptiv termogenese oppstår når kroppen reagerer på redusert kaloriinntak ved å senke mengden energi (fett) den forbrenner, spesielt når kroppen er i ro. Dette gjør det vanskeligere å gå ned i vekt og skaper en ond sirkel der jo flere kalorier reduseres, jo mindre effekt har det på vekttap. Det er én grunn til at dedikerte slankere ofte går opp i vekt fremfor ned over tid. Det er her termogenese kommer inn.

En av de mest potente, plantebaserte termogene forbindelsene er capsaicin. Det er den viktigste "termogene" forbindelsen i rød chilipepper. Capsaicin øker hvilende energiforbruk, slik at flere kalorier blir brent selv når kroppen er i ro. Det har lenge vært av interesse som et middel til å øke effekten av et vekttapsprogram.

Ved å aktivere fordelaktig brunt fett støtter capsaicin vekttap
Brune fettceller, som når de aktiveres, sprer energi som varme
Forskere mener at capsaicins termogene egenskaper er relatert til dets evne til å aktivere brunt fett. Normalt fett er hvitt fett, som kan være proinflammatorisk (fremme betennelser) når det akkumuleres i overskudd, spesielt når det samles i magen. Brunt fett, derimot, brenner energi, ofte når det utløses av kalde temperaturer. Mens hvite fettceller lagrer overflødig energi, sprer brune fettceller energi som varme. Brunt fettvev er forbundet med større kaloriforbrenning og beskyttelse mot fedme og metabolske sykdommer eller stoffskifte problematikk. Metabolske sykdommer er bl.a. hjerte -og karsykdom, diabetes, kreft mm.

Prekliniske studier viser også at tilstedeværelsen av brunt fett er assosiert med termogenese, lavere kroppsmasseindeks (BMI) og forbedrede fastende glukosenivåer. Redusert blodsukkernivå bidrar til å redusere risikoen for en rekke alvorlig lidleser.

Capsaicins fettreduserende mekanisme gjør deg god og varm
Forskning publisert i 2021 av Harvard Medical School antyder at capsaicin kan etterligne effekten av kalde temperaturer for å aktivere energiforbrennende brune fettceller (slik man oppnår med isbading). Det ser ut til å gjøre det ved å aktivere et protein kjent som TRPV1, som regulerer kroppens metabolisme og temperatur. Ved å aktivere TRPV1 utløser capsaicin kroppens evne til å aktivere brune fettceller, som igjen brenner kalorier gjennom termogenese (overføring til varme). Funksjonen til TRPV1 er deteksjon og regulering av kroppstemperatur.

Normalisering av blodsukkeret
Det er vist i studier at capsaicin har en tett forbindelse til blodsukkerregulering i kroppenl. Capsaicin kan hjelpe personer med diabetes opprettholde en sunn vekt samtidig, som blodsukkernivået holdes under kontroll (ikke nødvendigvis tilstrekkelig for alle). Fordi diabetes setter deg i høyere risiko for hjertesykdom, velge matvarer som reduserer sjansene for å utvikle det er en god idé (be gjerne om å få oversendt vår forenklede ketogene diett og komplementer med ketoner mm). Capsaicin i chili har vist seg å redusere utviklingen av skadelig kolesterol i kroppen.

Beskyttelse mot irritasjon i magen
Det har lenge vært et problem med å ta capsaicin. Det er forbindelsen som er ansvarlig for varmen til rød chilipepper. Capsaicin kan irritere slimhinnen i fordøyelseskanalen, forårsaker kvalme, diaré og sure oppstøt.

Forskerene hos Life Extension har funnet en løsning på problemet
Innkapsling av capsaicin i en patentert fiberhydrogel hemmer forbindelsens irriterende effekter og gastrointestinale ubehag (ubehag i maven). Dette gjør at capsaicin kan inntas trygt og absorberes bedre enn noen andre måter vi kjenner til. Ubehaget i magen forbundet med oralt inntak av uformulert capsaicin har lenge frarådet bruken, men nå er problemet løst og alle kan nyte godt av fordelene med inntak av capsaicin inntak.

En ny studie viser at denne nye formen for capsaicin tilskudd reduserte kroppsvekt, midje-til-hofteforhold, kroppsmasseindeks og appetitt.
Denne patenterte capsaicinformuleringen kan bidra til å øke ethvert eksisterende vekttapsprogram.

Klinisk validering
For å teste denne capsaicinformelen vervet forskerne i gjennomsnitt 21 overvektige frivillige i alderen 38 år til en placebokontrollert klinisk studie. Forsøkspersonene var allerede moderat aktive, og fikk en til fem timer med moderat trening ukentlig. Under studien opprettholdt de sitt vanlige matinntak og aktiviteter. De fylte også ut to spørreskjemaer om appetitt og spiseatferd. En gruppe tok 200 mg innkapslet capsaicin hver morgen, en halv time etter frokost, mens den andre fikk placebo («narremedisin»)

Etter bare 28 dager hadde capsaicin-gruppen: En gjennomsnittlig reduksjon i kroppsvekt på 2,1 % (sammenlignet med 0,32 % for placebogruppen), En gjennomsnittlig 4 % reduksjon i midje-til-hofte-forhold (vs. 1 % for placebogruppen), og en reduksjon på 2,2 % i kroppsmasseindeks (vs. 0,3 % for placebogruppen). Denne 2,1% kroppsvektreduksjonen representerer et tap på omtrent ett kilo vekt per uke. Kombinerer man tilskuddet som heter Thermo Weight Control (Life Extension) med fornuftig ketogen orientert diett vil de fleste få godt resultat.Det er flere tilskudd som kan benyttes og som vil forbedre resultatene ytterligere om ønskelig.  Det innkapslede capsaicin ble funnet å være trygt, med høy toleranse, og ble bestemt til å være godt absorbert i blodet.

Andre fordeler ved bruk av Thermo Weight Control
Capsaicin er assosiert med effekter utover termogenese. Økende bevis tyder på at det kan spille en rolle i:

  • Regulering av metabolsk helse
  • Glukose metabolisme
  • Kardiovaskulær helse
  • Anti-fedme effekter, og redusert dødelighetsrisiko

Ikke alle capsaicin er det samme
Fersk og tørket chilipepper som capsaicin kan stamme fra Capsaicin er avledet fra rød chili pepper. Studier har vist at det er en effektiv forbindelse for å bidra til å redusere kroppsvekten ved å fremme energiforbruket. Vanlig capsaicin kan forårsake mageproblemer. Dette har frarådet folk fra å dra nytte av capsaicins vekttap fordeler. I en nylig utvikling omgir en patentert prosess capsaicin, ved hjelp av en fenugreek galaktomannanfiber, som muliggjør vedvarende, målrettet og minimal irriterende tarmlevering. Dette øker absorpsjonen og biotilgjengeligheten.

TIDLIGERE NESTE