Frakt med Bring fra kr. 41

Fri frakt for ordre over kr. 3000

Vi sender fra lager i Moss

Rabattkode: VelkommenUNOVITA10

Automatisk kvantumsrabatt

Helsefordelene med vitamin C og liposomal vitamin C

Uno Vita AS |

Hvorfor vitamin C er bra for deg

Vitamin C, også kjent som askorbinsyre, er essensiell for vekst og reparasjon av vev i kroppen vår. Siden kroppen ikke lagrer denne vitamin i sine vev, må vi innta den regelmessig. Mennesker mangler enzymet som er nødvendig for å syntetisere vitamin C, så vi må få det gjennom kostholdet eller ved topisk påføring for hudstøtte. De høyeste nivåene av vitamin C finnes i binyrene, og behovet for dette vitaminet øker under stress. Økt inntak er også nødvendig når kroppen utsettes for stress fra tunge måltider, røyking, nedsatt immunforsvar, ekstreme temperaturer og kronisk bruk av medisiner.

Utvalgte helsefordeler med vitamin C

 1. Immunitet: En sunn dose av vitamin C beskytter kroppen mot infeksjoner og opprettholder sunne bein og tenner. Det forbedrer også kroppens evne til å reparere sår og beskytter mot bakterier, virus og infeksjoner.
 2. Forkjølelse: Reduserer alvorlighetsgraden av forkjølelsessymptomer og kan redusere ubehag som betennelse, rennende nese og smerter.
 3. Antioksidant: En kraftig antioksidant som beskytter kroppen mot frie radikaler som forårsaker oksidativt stress.
 4. Hypertensjon: Senker blodtrykket ved å slappe av blodårene.
 5. Stress: Hjelper kroppen med å håndtere stress ved å støtte sunne nivåer av stresshormonet kortisol.
 6. Produksjon av kollagen: Nødvendig for produksjon av kollagen.

Fordelene med liposomal vitamin C

Liposomal vitamin C er en mer potent form for flytende vitamin C designet for maksimal absorpsjon og optimal immunstøtte. Her er hvordan det fungerer:

Struktur

Liposomal vitamin C kommer i flytende form, innkapslet i nanostørrelse miceller. Disse micellene er ytterligere omsluttet i liposomer. Liposomer er små, væskefylte bobler laget av samme materiale som cellemembraner.

Forbedret absorpsjon

Liposomene beskytter vitamin C-micellene fra det ugjestmilde miljøet i tarmen. Denne beskyttelsen tillater bedre absorpsjon, og sikrer at mer vitamin C når cellene dine. Liposomal vitamin C omgår i hovedsak fordøyelsesprosessen mer effektivt.

Biotilgjengelighet

Tradisjonelle orale vitamin C-tilskudd har dårlig absorpsjon (bare 12-14%). Liposomal vitamin C forbedrer dette betydelig, med opptil 97% absorpsjon på cellenivå. I tillegg er det skånsomt mot magen, selv ved høyere doser.

Fordeler

Liposomal vitamin C støtter immunforsvaret, beskytter celler mot oksidativt stress, reduserer tretthet og forbedrer jernabsorpsjon. Det er en kraftig måte å få fordelene med vitamin C uten begrensningene til vanlige orale tilskudd.

Hva er liposomer?

Liposomer er små væskefylte bobler, også kalt vesikler, laget av samme materiale som cellemembraner. Liposomer brukes til å transportere ulike væsker, som medisiner, gjennom kroppen ved hjelp av liposomale "bærere".

Hvordan fungerer liposomal vitamin C i kroppen?

Liposomal vitamin C bruker liposomer som administrasjonsmiddel for å beskytte vitamin C når det reiser gjennom kroppen. Liposomer skaper et beskyttende lag av fosfolipider rundt vitamin C, som hjelper vitaminet å omgå fordøyelsesprosessen mer effektivt.

Når liposomene beveger seg gjennom fordøyelsessystemet, begynner fosfolipidlagene gradvis å skrelle bort. Micellene frigjøres gradvis, og til slutt deponeres den bufrede vitamin C nær tarmforet, som muliggjør full absorpsjon.

Helsefordeler med liposomal vitamin C

 1. Forbedret absorpsjon: Liposomal vitamin C har høyere biotilgjengelighet, noe som betyr at mer vitamin C absorberes og brukes av cellene dine.
 2. Støtte til immunforsvaret: Gir essensiell støtte til immunforsvaret, som hjelper med å beskytte mot infeksjoner og sykdommer.
 3. Hjertehelse: Reduserer oksidativt stress og betennelse, som kan støtte hjertehelsen.
 4. Hudhelse: Essensiell for kollagenproduksjon, noe som forbedrer hudens elastisitet og reduserer aldringstegn.
 5. Øyehelse: Støtter kroppens evne til å bekjempe makuladegenerasjon, en nøkkelfaktor i synstap.
 6. Jernabsorpsjon: Forbedrer kroppens evne til å absorbere jern, som er viktig for å forhindre anemi.

Naturlige kilder til vitamin C

For naturlige kilder til vitamin C, tenk på grønnsaks- og fruktavdelingen. Grønne bladgrønnsaker, korsblomstrede grønnsaker som brokkoli og rosenkål, og sitrusfrukter er gode kilder. Å spise en diett rik på friske frukter og grønnsaker vil sannsynligvis dekke det daglige behovet for vitamin C med mindre du har ett helseproblem som kan kreve høye doser for å oppnå gode resultater. Bruker du liposomal vitamin C er det enklere og oppnå god effekt.

Konklusjon

Vitamin C, enten i tradisjonell eller liposomal form, er en essensiell næringsstoff for vår helse. Mens tradisjonelle tilskudd fortsatt har sin plass, gir liposomal vitamin C en mer effektiv leveringsmetode som kan være fordelaktig for mange. Enten du velger å få vitamin C fra kostholdet, tilskudd eller en kombinasjon av begge, er det viktig å sikre tilstrekkelig inntak for å støtte immunsystemet og generell helse.

TIDLIGERE NESTE