Frakt med Bring fra kr. 41

Fri frakt for ordre over kr. 3000

Vi sender fra lager i Moss

Rabattkode: VelkommenUNOVITA10

Automatisk kvantumsrabatt

Jording: En dyptgående guide til jordens helbredende kraft

Uno Vita AS |

Jording, også kjent som "earthing" på engelsk, er en fascinerende praksis som involverer direkte kontakt med jordens naturlige elektriske ladninger. Denne kontakten, som ofte oppnås ved å gå barbeint på gress, jord eller sand, antas å ha en rekke positive effekter på kroppens helse og velvære. I denne artikkelen tar vi en dyptgående dykk inn i jordingens verden, og utforsker dens historie, vitenskapelige bevis, potensielle helsefordeler, praktiske metoder og mye mer.


Jordens helbredende kraft: En titt på historien
Troen på jordens helbredende kraft har eksistert i århundrer. I mange kulturer over hele verden har mennesker praktisert ulike former for jording, ofte basert på ideen om at direkte kontakt med jorden kan gjenopprette balanse og vitalitet i kroppen.

I kinesisk medisin, for eksempel, er begrepet "qi" sentralt. Qi beskrives som den vitale energien som sirkulerer gjennom alle levende ting, og anses å være tett knyttet til jordens energi. Gamle kinesiske tekster beskriver praksisen med å gå barbeint i morgenduggen for å absorbere qi fra jorden.I Europa dukket ideen om jording opp på 1800-tallet. Filosofer som Louis Kuhne og Adolf Just promoterte ideen om å gå barbeint i naturen for å forbedre helsen. Senere undersøkte amerikanske leger som George Starr White effektene av å sove jordet, og fant lovende resultater i forhold til søvnkvalitet og smertelindring.


Vitenskapelig forskning: Avdekker jordens potensiale

Selv om jording har en lang historie basert på tradisjonell kunnskap, er det først nylig at vitenskapelig forskning har begynt å undersøke dens potensielle effekter på helsen. Flere studier har vist lovende resultater, og antyder at jording kan ha en rekke positive effekter på både fysisk og mental helse.

En studie publisert i Journal of Alternative and Complementary Medicine fant at deltakere som brukte jordingsmatter rapporterte betydelig reduksjon i smerte og betennelse. En annen studie, publisert i Environmental Health Perspectives, viste at jording kan bidra til å redusere stresshormonet kortisol og forbedre søvnkvaliteten.

Forskning har også vist at jording kan ha en positiv effekt på immunforsvaret, blodtrykket og til og med sårheling. Selv om mer forskning er nødvendig for å fullt ut forstå de underliggende mekanismene, tyder disse tidlige studiene på at jording kan være et verdifullt verktøy for å fremme helse og velvære.

Helsefordeler ved jording: En omfattende oversikt

Jording kan potensielt gi en rekke helsefordeler, inkludert:

 • Redusert smerte og betennelse: Flere studier har vist at jording kan bidra til å dempe smerte og betennelse i kroppen. Dette kan være nyttig for personer med kroniske smerter, leddgikt, betennelsessykdommer og andre tilstander som involverer betennelse.

 • Forbedret søvn og energi: Jording kan ha en positiv effekt på søvnkvaliteten, noe som kan føre til redusert tretthet og økt energi i løpet av dagen. Studier har vist at jording kan redusere søvnforstyrrelser og øke lengden på dyp søvn.

 • Støtte til immunforsvaret: Noen forskere mener at jording kan styrke immunforsvaret ved å balansere kroppens elektriske miljø. Dette kan potensielt gjøre kroppen mer motstandsdyktig mot infeksjoner og sykdommer.

 • Redusert stress og angst: Jording kan være et effektivt verktøy for å håndtere stress og angst. Studier har vist at jording kan redusere nivået av stresshormonet kortisol, noe som kan føre til en følelse av ro og velvære.

 • Forbedret blodsirkulasjon: Jording kan ha en positiv effekt på blodets viskositet, noe som kan redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer. Studier tyder på at jording kan forbedre blodstrømmen og redusere risikoen for blodpropp.

 • Raskere helbredelse: Jording kan potensielt akselerere helbredelsesprosessen ved å dempe betennelse og smerte. Noen studier viser raskere healing og redusert smerte etter kirurgi.

Praktiske metoder for jording

Å praktisere jording er enkelt og kan gjøres både ute og inne. Her er noen tips for å komme i gang:

Utendørs jording:

 • Gå barbeint: En av de enkleste måtene å jorde seg på er å gå barbeint på naturlige overflater som gress, jord eller sand. Finn et trygt sted fri for skarpe gjenstander eller forurensning. Start med korte økter og øk gradvis varigheten etter hvert som du blir komfortabel.

 • Ligg på bakken: Finn et behagelig sted i naturen og legg deg direkte på bakken. Du kan legge et teppe under deg for ekstra komfort. La kroppen din slappe av og ta inn jordens energi.

 • Svøm i naturlige vannkilder: Svømming i havet, innsjøer eller elver kan også gi jordingseffekter. Saltvann er spesielt ledende og kan gi en sterk jordingsfølelse.

Innendørs jording:

 • Jordingsmatter og -tepper: Jordingsmatter og -tepper er laget av ledende materialer som kobler deg til jordens elektriske ladninger innendørs. Du kan bruke dem mens du sitter ved pulten, ser på TV eller sover.

 • Jordingslakener: Jordingslakener brukes på senga for å sikre at du er jordet mens du sover. De kan være laget av forskjellige materialer, som bomull eller sølvtråd.

 • Jordingsplaster: Jordingsplaster festes direkte på huden og kobles til en jordet stikkontakt for kontinuerlig jording. De kan være nyttige for personer som ønsker å jorde seg i lengre perioder.

Tips for å maksimere jordingseffektene

 • Finn et rolig og fredelig sted: Det er viktig å være avslappet og komfortabel når du jorder deg. Finn et sted hvor du ikke blir forstyrret og kan fokusere på å koble deg til jorden.

 • Vær tålmodig: Det kan ta litt tid å merke de fulle effektene av jording. Vær tålmodig og konsekvent med praksisen din, og du vil sannsynligvis se en forbedring i din generelle helse og velvære.

 • Lytt til kroppen din: Vær oppmerksom på hvordan du føler deg når du jorder deg. Noen mennesker kan føle en umiddelbar følelse av ro og avslapning, mens andre kan trenge mer tid for å merke en effekt.

 • Kombiner jording med andre sunne vaner: Jording er et flott verktøy for å forbedre helsen din, men det er viktig å kombinere det med andre sunne vaner, som et sunt kosthold, regelmessig mosjon og tilstrekkelig søvn.

Jording: En reise mot bedre helse

Jording er en enkel, naturlig og effektiv måte å forbedre din fysiske og mentale helse på. Med minimal innsats og kostnad kan du integrere jording i ditt daglige liv og ta et skritt mot et sunnere og mer velbalansert liv.

For mer informasjon og detaljerte studier, se følgende kilder:

Jording er ikke bare en trend, men en praksis med dype røtter i historien og støttet av moderne vitenskapelig forskning. Ved å omfavne denne naturlige teknikken kan du oppleve en rekke helsefordeler som kan forbedre livskvaliteten din betydelig.

Du finner jordingsprodukter hos Uno Vita, klikk her

TIDLIGERE NESTE