Frakt med Bring fra kr. 41

Fri frakt for ordre over kr. 3000

Vi sender fra lager i Moss

Rabattkode: VelkommenUNOVITA10

Automatisk kvantumsrabatt

Artikkel om PBM - Bølgelengde, påvirkning, penetrasjonsdybde og applikasjoner

Uno Vita AS |

Artikkel om PBM - Bølgelengde, påvirkning, penetrasjonsdybde og applikasjoner

Introduksjon
Low-Level Laser Therapy (LLLT) utnytter det nær-infrarøde (NIR)-spekteret (600-1200 nm) for ikke-invasive medisinske og kosmetiske behandlinger. Den utnytter de biologiske effektene av lys for å forbedre helbredelse, redusere betennelse og lindre smerte. Denne artikkelen går nærmere inn på LLLTs spesifikke bølgelengder, deres innvirkning, penetrasjonsdybder, målvev og implikasjonene av forskjellige pulsfrekvenser.

Bølgelengdespesifikke effekter og applikasjoner:

600–700 nm (rødt lys)
Primær absorpsjon: Hemoglobin
Effekter: Forbedrer blodstrømmen og cellulær funksjon
Indikasjoner: Leddgikt, muskelsmerter, sårtilheling, hårvekst
Spesifikke bølgelengder: 660 nm for smertereduksjon og anti-aldring
Rødt lys påvirker overfladisk hud og vev, stimulerer blodsirkulasjonen og forbedrer hudens metabolisme. Det er effektivt for å behandle hudrelaterte forhold og fremme hårvekst.

700–900 nm (nær-infrarødt lys)
Primær absorpsjon: Cytokrom c-oksidase
Effekter: Øker ATP-produksjon og cellulær reparasjon
Indikasjoner: Dypere muskel/ledd tilstander, nerveregenerering
Spesifikke bølgelengder: 700-750 nm og 810 nm for dypere penetrasjon og sårheling
Dette området når dypere vev, hjelper til med muskel- og leddreparasjon, og er gunstig for tilstander som leddgikt og senebetennelse.

900–1200 nm (infrarødt lys)
Primær absorpsjon: Vannmolekyler
Effekter: Forbedrer cellemembranpermeabiliteten
Indikasjoner: Dype skader, nevrologiske tilstander
Spesifikke bølgelengder: 900-950 nm, 980 nm og 1000-1200 nm for dypvevsbehandlinger
Infrarødt lys trenger inn i det dypeste, påvirker muskler, bein og nerver, og brukes til mer alvorlige skader og nevrologiske tilstander.

Penetrasjonsdybder og målvev
600-700 nm: Overfladisk hud og vev
700-900 nm: Dypere muskel- og leddvev
900-1200 nm: Dyp muskel-, bein- og nevrologisk vev


Pulsfrekvenser og deres effekter
10 – 1000 Hz: For akutte tilstander og smertelindring
1000 – 10 000 Hz: Hjelper ved kroniske tilstander og dypere vevsreparasjon
10 000 – 100 000 Hz: For dypvevsbehandlinger og cellulær stimulering

Kliniske anvendelser og studier
LLLT har vist effekt i å fremme hårvekst, spesielt ved Androgenetic Alopecia (AGA) og Alopecia Areata (AA). Bølgelengder som 632 nm, 655 nm og 780 nm har vært effektive for å øke antall hår og tetthet.

Sikkerhets- og behandlingshensyn
Sikkerhet: Generelt trygt med minimale bivirkninger
Behandlingsregime: Krever en rekke behandlinger



Ytterligere fordeler

  • Mitokondriell helse: Forbedrer mitokondriell funksjon og ATP-syntese
  • Diabetiske sår: Hjelper med å helbrede diabetiske fotsår
  • Dermatologiske tilstander: Behandler dermatitt, psoriasis, akne
  • Kosmetiske applikasjoner: Brukes i hudforyngelse og antialdringsbehandlinger
  • Pigmentasjonsforstyrrelser: Effektiv ved vitiligobehandling

    Konklusjon
    LLLT, rødt lysterapi og PBM generelt gir terapeutiske fordeler på tvers av synlig lys til nær-infrarøde bølgelengder. Effektiviteten avhenger av å velge riktig bølgelengde og pulsfrekvens for den spesifikke tilstanden, vevsdybden og det terapeutiske målet.

    Referanser
    "Histologiske, fysiologiske og biomekaniske effekter av lavnivålaserterapi på seneheling hos dyr og mennesker: En systematisk gjennomgang"
    "Gjennomgang av de cellulære mekanismene ved bruk av lavnivå laserterapi i onkologi"
    "Lavnivålysterapi og koppingsterapi brukt på hudvev"

    Ansvarsfraskrivelse
    Uno Vita bruker i økende grad kunstig intelligens til analyser, sammendrag og utforming av artikler. Vi tar ikke ansvar for mulige feil i tekster, artikler eller beskrivelser som skyldes menneskelige eller datateknologiske (AI) feil, unøyaktigheter eller manglende informasjon i vitenskapelige og medisinske studier.

    Vi oppfordrer alle lesere til å undersøke all informasjon kritisk for å sikre at innholdet er korrekt. Uno Vita hevder ikke medisinske effekter av produktene vi omsetter, men vi refererer til offentlig tilgjengelig forskning i samsvar med retten til ytringsfrihet.

    Informasjonen på denne nettsiden er kun for informasjonsformål og er ikke ment å erstatte profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Innholdet skal ikke brukes som grunnlag for å stille diagnoser eller velge behandlingsformer. All informasjon og materiale på denne nettsiden tilbys "som den er" uten noen garantier, enten uttrykte eller underforståtte, inkludert, men ikke begrenset til, implisitte garantier om salgbarhet, egnethet for et bestemt formål, eller ikke-krenkelse.

    Uno Vita fraskriver seg alt ansvar for tap eller skade som måtte oppstå som følge av bruk av informasjon eller produkter fra denne nettsiden. Vi anbefaler sterkt at du konsulterer kvalifisert helsepersonell før du begynner på noen ny behandling, kostholdsendring eller bruk av tilskudd. Eventuell bruk av produkter eller informasjon fra denne nettsiden skjer på eget ansvar.

    Forbehold
    Bruk av tilskudd og behandlinger skjer på eget ansvar og bør alltid skje i samråd med lege. Anbefalt døgndose bør ikke overskrides. Apparater som krever medisinsk kompetanse, skal kun brukes av personer med relevant utdanning. Effekten av produktene kan variere fra person til person. Kosttilskudd bør ikke erstatte et variert kosthold. Oppbevares utilgjengelig for barn.

    Uno Vita AS hevder ikke at våre produkter kan kurere sykdom, uavhengig av eventuell forskning som antyder dette. 

    Ytringsfrihet og rett til informasjon
    Uno Vita forbeholder seg retten til å dele offentlig tilgjengelig forskning og informasjon om helse- og velværeteknologier, naturlige substanser, vitaminer og lignende. Dette gjør vi med henvisning til nasjonale og internasjonale lover om ytrings- og trosfrihet, inkludert:

    FNs verdenserklæring om menneskerettigheter (1948): Artikkel 19 sikrer retten til menings- og ytringsfrihet, inkludert friheten til å motta og formidle informasjon uten hensyn til grenser.

    Den internasjonale konvensjonen om sivile og politiske rettigheter (1966): Artikkel 19 understreker retten til ytringsfrihet og friheten til å søke, motta og meddele opplysninger og ideer gjennom ulike medier.

    Norsk grunnlov § 100: Sikrer ytringsfriheten, med visse begrensninger av hensyn til barns vern, personvern, offentlig orden og sikkerhet.

    USAs First Amendment: Beskytter ytringsfriheten mot statlige inngrep, og gir en av de sterkeste beskyttelsene for fri ytring.

    Uno Vita forbeholder seg retten til menings- og ytringsfrihet i tråd med disse prinsippene.

    TIDLIGERE NESTE