Frakt med Bring fra kr. 41

Fri frakt for ordre over kr. 3000

Vi sender fra lager i Moss

Rabattkode: VelkommenUNOVITA10

Deuterium, deuteriumredusertvann, ketogen diett og faste

Uno Vita AS |

Deuterium, deuteriumredusertvann, ketogen diett og faste — hva har de til felles?


Hva er deuterium?
Deuterium er en isotop av hydrogen. I motsetning til vanlig hydrogen (også kalt protium) har deuterium et ekstra nøytron som gjør det dobbelt så tungt som vanlig hydrogen. Av den grunn er et annet navn på deuterium "tungt hydrogen". Som en hydrogenisotop (en variant av hydrogen) kan deuterium ta plassen til vanlig hydrogen i enhver kjemisk eller fysisk reaksjon der et hydrogenatom brukes. Det betyr at det er i kroppen din, i maten du spiser, og i vannet du drikker. Når deuterium erstatter protium (vanlig hydrogen) i et vannmolekyl (H2O), kalles resultatet "tungt vann". Tungtvann har andre fysiske egenskaper enn vanlig vann. På jordens overflate er det omtrent ett deuteriumatom i havvann for hvert 6420 hydrogenatom i gjennomsnitt. Med andre ord er deuteriumkonsentrasjonen for det meste av planetens vann ca. 150–160 deler per million (ppm) eller 0,000156 %.

Helsemessige fordeler ved å drikke deuteriumredusert vann (DDW):

 • Styrker immunforsvaret og avgiftning
 • Forbedrer blodsukkeromsetningen (metabolismen) og -reguleringen
 • Motvirker insulinresistens
 • Forbedrer energiproduksjonen (metabolismen)
 • Har beskyttende virkning på flere organsystemer, bl.a. hjerte og lever
 • Forbedrer humøret og hukommelsen

Hva er deuteriumreduksjon?
Deuteriumreduksjon inkluderer en hvilken som helst metode for å senke deuteriumnivåene i kroppen. Mennesker, dyr, planter og andre levende vesener skiller ut deuterium naturlig når de er unge og sunne. Sunne celler, mitokondrier (cellens "kraftstasjoner") og tarmfloraen har evnen til å skille ut deuterium av seg selv. Studier av celler og planter viser at deuteriumreduksjon kan bremse celleveksten, mens økt nivå av deuterium kan øke hastigheten på rasktvoksende celler (som kreftceller). Deuterium kan være nyttig for utvikling og normal cellevekst, mens for mye deuterium kan fremme kreftcellevekst og forårsake celleskade. Voksende planter har en tendens til å lagre overflødig deuterium i frukt, sukker eller blader. Deuteriuminnholdet i moderne, bearbeidede matvarer som inneholder korn, sukker eller mais, er relativt høyt. Forhøyede deuteriumnivåer kan forårsake høyere grad av fedme, kreft og kardiovaskulær sykdom. Mye tyder på at lavnivå deuteriumdietter som paleodietten (steinalderkosthold) og det ketogene kostholdet har antiinflammatoriske egenskaper og kan hjelpe personer med kreft, epilepsi og type 2-diabetes.

Overflødig deuterium blir brukt under syntesen av hormoner, fett, enzymer og celler. Og de uvanlige egenskapene til tungtvann og deuterium kan forårsake problemer når kroppen din bruker deuterium i stedet for vanlig hydrogen. Vann med deuterium avgir og mottar elektroner langsommere enn normalt vann og har en «bremseffekt» vi ikke ønsker i en rekke reaksjoner der hydrogen er involvert.

 

Den kinetiske isotopeffekten
Når det gjelder levende organismer, oppstår det største skillet mellom hydrogen og deuterium på grunn av den kinetiske isotopeffekten. Enkelt sagt bremser deuterium kjemiske reaksjoner når det erstatter vanlig hydrogen. Fordi deuterium er dobbelt så tungt som hydrogen, er en enkel reaksjon med deuterium vanligvis syv til ti ganger langsommere sammenlignet med samme reaksjon med vanlig hydrogen. Den kinetiske isotopeffekten har store implikasjoner for alt levende. Mange biologiske prosesser, inkludert DNA-replikasjon, DNA-reparasjon og cytokrom P450-enzymatiske reaksjoner, er avhengige av svært hurtige reaksjoner og er dermed følsomme for kinetisk isotopeffekt (forsinkelser).

Helsemessige fordeler med deuteriumreduksjon

Mindre tretthet, mer energi
Deuteriumtømming har potensial til å reversere tretthet og øke energinivået. Mitokondriene dine, som du kanskje kjenner som "cellenes kraftstasjoner", gir hele kroppen energi. Deuterium bremser energiproduksjonen, forstyrrer mitokondriefunksjonen og øker produksjonen av skadelige frie radikaler. Over tid kan forhøyede deuteriumnivåer også føre til mitokondrieskader. Skadede mitokondrier og utilstrekkelig energiproduksjon kan bidra til tretthet og utmattelse. Forskning på kronisk utmattelsessyndrom (CFS) og ME bekrefter at nedsatt mitokondriefunksjon er forbundet med tretthet og utmattelse. Forskere anser nå reduksjon av deuterium som et viktig skritt for å redusere tretthet.


 

 

Raskere og sunnere metabolisme (stoffskifte)
Reduksjon av deuterium kan øke energiproduksjonen og bidra til å reparere mitokondriene dine. Det kan være en utmerket måte å miste uønsket kroppsfett og opprettholde en sunn vekt på. Husk at høye deuteriumnivåer skader mitokondriene dine.

Bedre blodsukker- og insulinbalanse
Ifølge en dyrestudie fra 2017 kan deuteriumredusert vann (DDW) øke glukosetransportøruttrykket og fremme glukoseopptak, noe som også kan forhindre eller motvirke diabetes. Personer som har problemer med å gå ned i vekt, sliter med sukkeravhengighet eller har metabolske problemer som type 2-diabetes, kan ha nytte av å redusere deuteriumnivået i kroppen.

Bedre humør og hjernefunksjon

Av alle organene dine bruker hjernen mest energi i forhold til massen. Som et resultat er det utrolig tett med energiproduserende mitokondrier. Forskere tror mitokondriedysfunksjon kan være ansvarlig for mange problemer knyttet til hjernen som psykiatriske symptomer, migrene, hodepine, kronisk traumatisk encefalopati (CTE) og til og med Alzheimers sykdom. Selv om du ikke har noen helseproblemer med hjernen, påvirker kolonien av mitokondrier i hjernen din fortsatt din mentale funksjon, tenkeevne og minne.

Forfatterne av en vitenskapelig artikkel fra 2014 sier følgende: "Hjernen virker mest sårbar for feil i mitokondriene, noe som tyder på at nevroner er spesielt følsomme for bioenergetiske svingninger, og følgelig at mitokondrier regulerer grunnleggende aspekter av hjernefunksjonen." Derfor er det ingen overraskelse at utarming av deuterium for å forbedre funksjonen til mitokondriene i hjernecellene [m1] [HL2] kan øke humøret, forhindre sykdommer i hjernen og øke den mentale skarpheten.

En dyrestudie fra 2014 fant også at deuteriumredusert vann forbedret dyrenes langtidsminne. Ikke bare det, deuteriumreduksjon kan forbedre produksjonen av nevrotransmittere i hjernen. Ifølge forfatterne av en studie fra 2015 syntes det deuteriumreduserte vannet de ga til mus, å etterligne effekten av antidepressive stoffer.

Effekter som motvirker kreft
Deuteriumreduksjon er en lovende eksperimentell kreftbehandling. I tillegg til alle andre fordeler med deuteriumreduksjon finnes det gode studer som viser effekter mot kreft. Foreløpig brukes deuteriumreduksjon og deuteriumredusert vann som tilleggsbehandling. Forskere og spesialister på deuteriumreduksjon har dokumentert en klar økning i levetid på tvers av flere studier ved følgende typer kreft:

 • Lungekreft
 • Brystkreft
 • Prostatakreft
 • Kreft i bukspyttkjertelen
 • Hjernesvulst


Slik fungerer fordelene sannsynligvis:
Deuteriumreduksjon kan motvirke DNA-skade forbundet med kreftmutasjoner. Reduksjonen kan indusere oksidativt stress i kreftceller. Warburg-metabolisme (anaerob glykolyse) i mange kreftceller er forbundet med akkumulering av deuterium. Deuteriumreduksjon kan reversere denne effekten ved å fremme sunnere metabolisme og "resirkulering" av kreftceller. I hovedsak kan deuteriumreduksjon være en ikke-invaderende måte å motvirke kreft på, bremse veksten eller til og med reversere den.

Forbedret kardiovaskulær helse
Deuteriumreduksjon kan forbedre kardiovaskulær helse og hjertefunksjon ved å hjelpe mitokondriene til å fungere bedre. Deuteriumreduksjon kan også være til nytte for hjertehelsen ved å opprettholde en ordnet sammensetning av fosfolipider.

De beste metodene for å redusere deuterium i kroppen
Kostholdet vårt er en viktig faktor for å regulere kroppens deuteriumnivåer. En fullverdig lavkarbodiett med høyt innhold av naturlig sunt fett, grønne grønnsaker og animalske produkter kan senke deuteriumnivået. På den annen side kan en diett med mye sukker, stivelse eller bearbeidet mat øke deuteriumnivået i kroppen din. Som du kanskje har lagt merke til, har mat med lave deuteriumnivåer som nevnt ovenfor rikelig med overlapping med dietter som ketodietten, paleodietten og rovdyrdietten. (Det er sannsynligvis ingen tilfeldighet at disse lavdeuteriumdiettene kan bidra til å forebygge eller behandle tilstander som fedme, diabetes, kreft, epilepsi og hjertesykdom).

Eksempler på deuteriuminnhold i matvarer
Her er en oversikt over deuteriuminnholdet i noen matvarer (hentet fra Preventa):

Hvetemel: 150 ppm
Korn: 145 ppm
Poteter: 143 ppm
Havre: 141 ppm
Svinekjøtt: 138 ppm
Storfe: 138 ppm
Spinat: 136 ppm
Peanøttsmør: 131 ppm
Olivenolje: 130 ppm
Smør: 124 ppm
Fett fra storfe: 121 ppm
Fett fra svin: 116 ppm (også bekreftet av Basov mfl. (2014))

For det meste har karbohydrater, sukker og stivelse et høyere naturlig deuteriuminnhold. Gressfôrede animalske produkter, fett og grønne grønnsaker inneholder det motsatte. Behandling og forberedelse påvirker også deuteriuminnholdet. For det første har raffinert mel, sukker eller andre planteprodukter mer deuterium fordi produksjonsprosessen fjerner lavdeuteriumplanten. Man bør unngå all prosessert eller såkalt ultraprosessert mat. Ultraprosessert mat er rene industriprodukter som ikke ligner på råvarene de kommer fra. De består i stor grad av ekstrakter av råvarer (vegetabilske oljer, sukker og stivelse), samt ingredienser framstilt i laboratorier (aromastoffer, smaksforsterkere, fargestoffer og konsistensmidler). Spiser du matvarer som har mindre enn 140 ppm, vil det bidra til deuteriumreduksjon i kroppen din.

Deuteriumredusert vann (DDW)
Deuteriumredusert vann er akkurat slik det høres ut: vann med redusert deuteriuminnhold. Vann med mye lavere enn naturlig forekommende deuteriuminnhold er kommersielt tilgjengelig. Ved hjelp av en spesiell destillasjonsprosess som utnytter kokepunktforskjellene mellom lettvann og tungtvann, lager produsentene vann med deuteriuminnhold fra 5 til 125 ppm. Å drikke ultrarent deuteriumredusert vann med tilsatt hydrogengass (H2) har en rekke positive helseeffekter og er en av de smarteste investeringene man kan gjøre for helsen.

Inntak av deuteriumredusert vann er vist å være enda mer effektivt og gi raskere reduksjon i kroppsvekt enn kostholdsforandring. Mat og vann er de viktigste kildene til deuterium i kroppen, men kommersielt deuteriumredusert vann har mye lavere deuteriumnivåer enn naturlige deuteriumreduserte matvarer, noe som gjør det til den raskeste metoden. I motsetning til de fleste andre metoder er deuteriumredusert vann ikke avhengig av kroppens naturlige reduksjonsmekanismer. Derfor er det et godt valg for personer med kreft eller som har problemer med å oppnå sunne deuteriumnivåer på andre måter.

Hvordan kan man bruke deuteriumredusert vann?
Det er vanlig å bruke deuteriumredusert vann med 25–105 ppm som drikkevann i en kurperiode på 4–16 uker, avhengig av deres helsetilstand og mål med kuren. En kombinasjon med et ketogent, animalsk kosthold bestående av kjøtt fra dyr som har spist gress, urter, bær, blader etc., vil gi de raskeste resultatene.

For vedlikehold, velvære og for mulig å bremse aldring er det stadig flere mennesker som drikker deuteriumredusert vann med 125–136 ppm langsiktig og ikke bare som en kur. I vår nettbutikk (shop.unovita.com) har vi to gode alternativer:

 

 

 

Faste og tørrfaste
Regelmessig faste kan bidra til å redusere deuteriumkonsentrasjonen ved å endre kroppens metabolisme til fettforbrenning. Når du forbrenner fett (enten lagret eller spist nylig), lager mitokondriene 1,1 kilo vann for hvert 1000 gram fett kroppen forbrenner. Dette "metabolske vannet" er deuteriumredusert og vanligvis ca. 115 ppm. I likhet med en ketogen diett kan faste bidra til å motvirke fedme, kreft og diabetes. Disse fordelene kan skyldes reduksjon av deuterium i celler og vev. Tørrfaste ligner på faste, men der man verken spiser eller drikker under fasten. En studie fra 2013 fant at en femdagers tørrfaste var trygt for friske voksne. Den lille studien dokumenterer ikke at det er trygt for alle, og må vurderes. Den metabolske vannproduksjonen som oppstår ved tørrfaste, kan bidra til å forklare hvorfor tørrfaste ser ut til å være trygt og effektivt for enkelte.

 

Infrarødt lys og sollys
Infrarødt lys (IR) øker kroppens energiproduksjon ved å lade mitokondriene. Du kan få infrarødt lys fra lysterapienheter eller fra sollys, som er ca. 49,4 % infrarødt lys. Som et resultat av den økte energiproduksjonen lager mitokondriene dine også ekstra metabolsk vann, som er deuteriumredusert fra naturens side. Såkalt metabolsk vann eller EZ-vann vil automatisk prøve å «ekskludere» (skille ut) deuterium hos både dyr og planter. Sist, men ikke minst, bidrar infrarødt lys, sollys og badstuevarme til at du svetter. Svette er en av kroppens naturlige mekanismer for deuteriumreduksjon.

Eksponering for kulde (hypotermi)
Når kroppen eksponeres for kulde, øker den metabolske aktiviteten, noe som frembringer varme ved å spre protoner. Protonspredning under varmeproduksjon er gunstig for deuteriumreduksjon. Noen menneskers kropper kan tilpasse seg kaldt bedre enn andre, slik at dette ikke er en terapi som passer for alle. Hvis dine forfedre levde langt fra ekvator, vil du tåle eksponering for kulde bedre enn omvendt.

 

Trening og fysisk aktivitet
Trening bidrar til å redusere deuteriumnivået ved å øke kroppens deuteriumreduserende metabolske vannproduksjon og få den til å svette. Aerob trening (under 65 % VO2 max – maksimalt oksygenvolum) er den beste formen for trening for å øke kroppens metabolske vannproduksjon fordi det brenner mest fett.

Å puste ren luft
Å puste ren luft er ikke nok til å redusere deuteriumnivået, men luftforurensning kan gjøre det vanskeligere å redusere deuteriumnivået i kroppen. Den luftforurensningen som finnes i bygninger og rundt veier, kan øke risikoen for fedme, diabetes og mitokondrieskader, samt gjøre det vanskelig å redusere vekten om ønskelig. Lavt oksygennivå i blodet forårsaket av forurensning kan øke avhengigheten av sukker, forårsake insulinresistens og føre til tap av mitokondrier. Husk at når kroppen er avhengig av karbohydrater og ikke kan forbrenne fett effektivt, er resultatet høyere deuteriumnivåer. I hovedsak trenger man ren luft for å ha en god mitokondriefunksjon og for å opprettholde sunne deuteriumnivåer. I tillegg til å få nok frisk luft kan du også forbedre mitokondriefunksjonen (og dermed deuteriumuttømming) ved å puste sakte for å få rikelig med oksygen ut i kroppen. Langsom pust (ved seks pust per minutt) øker oksygenmetningen i blodet, noe som kan bidra til å redusere deuteriumnivået. Kombinert med innånding av hydrogen/oksygen (2/3 H2 og 1/3 oksygen) (hydrogenterapi) tilfører dette en serie positive helseeffekter.

Konklusjon
De fleste deuteriumreduserende metoder er svært bra for helsen. I tillegg vil de fleste dra nytte av en sunn diett, regelmessig faste, sollys, trening og å puste ren luft, og ikke minst å drikke deuteriumredusert vann. Å bruke deuteriumredusert vann er den raskeste måten å kvitte seg med deuterium på, men også den dyreste. De fleste bruker ikke deuteriumredusert vann langsiktig, men hvis du har et helseproblem eller økonomi til å finansiere et langsiktig antialdringsregime, er deuteriumredusert vann absolutt å anbefale også for langsiktig bruk.

Ikke glem at mat og drikkevann er de viktigste kildene til deuterium i kroppen din. Det betyr at hvis du er i ketose, men fortsatt drikker vann som har det vanlige 150–155 ppm deuteriuminnholdet, vil resultatene av dine forsøk på å redusere deuteriumnivået ikke være like gode. Deuteriumreduksjon er en banebrytende metode for å senke deuteriumnivåene i kroppen. Det kan resultere i høyere energinivåer, raskere metabolisme, antikrefteffekter og mye mer. Deuteriumredusert vann kan faktisk stoppe veksten av kreftceller og kan bremse videre utvikling av svulster. Drikker du deuteriumredusert vann, vil deuteriumnivået i kroppen reduseres over tid, noe som kan fremme med mitokondriefunksjon, metabolisme og virke forebyggende på lang sikt.

Skaff deg deuteriumredusert vann i dag, og kombiner det med en naturlig livsstil som fremmer et langt og sunt liv!

Forskningslenker omkring deuteriumreduksjon:

https://deuteriumdepletedwaterresearch.com/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3613976/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6723318/
https://scholar.google.no/scholar?as_ylo=2020&q=deuterium+depleted+water+and+human+health+&hl=no&as_sdt=0,5&as_vis=1
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=deuterium+depletion+and+health

TIDLIGERE NESTE