Frakt med Bring fra kr. 41

Fri frakt for ordre over kr. 3000

Vi sender fra lager i Moss

Brokkoli og sulforafan er mye omtalt med rette!

Uno Vita AS |

Brokkoli og sulforafan er mye omtalt med rette!

Det er skrevet mye og bra om brokkoli og helse-effektene av denne grønnsaken og stoffet sulforafan med rette. Sulforafan har en rekke spennende helseeffekter og her under bl.a.:

 • Antioksidant og antiinflammatorisk: Reduserer oksidativt stress og betennelse. Lindrer symptomer på autoimmune sykdommer, leddgikt og kroniske inflammatoriske tilstander.
 • Kreftforebygging og behandling: Hemmer veksten av kreftceller. Hemmer kreftceller, aktiverer Nrf2-signalveien for å beskytte celler. Lovende for prostata, bryst, lunger, tykktarm og hudkreft.
 • Kardiovaskulær helse: Forbedrer blodtrykksregulering og reduserer arteriosklerose. Reduserer betennelse og oksidativt stress, forbedrer blodkarets funksjon og kolesterolnivået.
 • Nevrobeskyttelse: Reduserer oksidativt stress og betennelse i hjernen.
 • Diabetes og metabolsk syndrom: Forbedrer glukosemetabolismen og reduserer risikofaktorer.
 • Autisme: Forbedrer symptomer hos personer med autismespekterforstyrrelser (ASF), reduserer oksidativt stress og forbedrer kommunikasjonen mellom hjerneceller.’
 • Osteoporose: Styrker ben og forhindrer osteoporose, øker kollagenproduksjonen for beinbygning.
 • Avgiftning: Stimulerer avgiftningsenzymer i leveren, beskytter mot oksidativt stress, økt beskyttelse mot oksidativt stress og bedre eliminering av giftstoffer

  Hvordan oppnå en effektiv dosering?
  Utfordringen med sulforafan er nå få tilstrekkelig dose av for og oppnå kliniske effekter. I ulike medisinske studier er det ofte brukt fra 20 mg til 100 mg aktivt stoff pr. dag. Brokkoli og brokkoli spirer inneholder i motsetning til hva mange tror ikke sulfarofan, men glukorafanin (en forløper) og når kontakt med enzymet myrosinase (som er til stede i brokkoli) vil den dannes noe sulfarofan (eksakt mengde avhenger av flere faktorer og miljøet i tarmen). Det samme gjelder så å si alle sulforan tilskudd på markedet, det finnes kun to produsenter i verden som produserer tilskudd, som faktisk leverer sulfarofan i doseringer som er vist effektive. En av produsentene som finnes i Europa er MCS Formulas med deres produkt Broccoli Ultra, Sulforaphane. Brokkoli Ultra er tilskuddet med mest sulforafan per kapsel sammenlignet med andre tilgjengelige produkter. Én dose (2 kapsler) tilsvarer ca. 750 mg sulforafanglukosinolat. Produktet gir 30 mg sulforafan. Det er det høyeste innholdet av sulforafan av i noe tilsskudd i verden. Til sammenlikning oppgir ulike produsenter at deres tilsskudd at de fra forløperen glukorafanin forventer og konvertere til sulforafan  i området 7,5 mg pr. kapsel.  Ser man på forholdet pris og effekt er Broccoli Ultra fra MCS Formulas unikt sammenliknet med alle tilskudd vi har sett.

  Kan vi ikke bare spise brokkoli og brokkoli spirer da?
  Begge deler er helt opplagt meget sunne og helsefremmende grønnsaker, men for at det skal dannes sulforafan bør de være tilnærmet rå og fortsatt er det små mengder som mulig omdannes. Man må med andre ord spise veldig mye «nesten» rå brokkoli og eller brokollispirer. Derfor er det anbefalt med tilskudd for å oppnå best effekt og de effektene som er dokumentert i studier.

  Forskningslenker:
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7802872/
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4217462/
  https://www.mdpi.com/2076-3921/13/2/147
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6815645/
  https://classic.clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT02880462
  https://classic.clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04213391
  https://classic.clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT05084365
  https://classic.clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT02654743
  https://classic.clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04608903

  TIDLIGERE NESTE