Frakt med Bring fra kr. 41

Fri frakt for ordre over kr. 3000

Vi sender fra lager i Moss

En guide til magnesium

Uno Vita AS |

En guide til magnesium - forstå dens avgjørende rolle i helsen din!
Av Jan Fredrik Poleszynski – Klinikk for integrert medisin – Copyright 2024Magnesium er en superhelt blant mineraler. Essensielt for over tre hundre biokjemiske og enzymreaksjoner i kroppen. Disse viktige næringsfunksjonene inkluderer å hjelpe med muskel- og nervefunksjon, regulere blodtrykket og støtte immunforsvaret, produsere og spille en sentral rolle i å opprettholde den generelle helsen.

Hvorfor magnesiummangel er vanlig og bekymringsfull
Til tross for sin betydning, er det et betydelig antall mennesker som ikke klarer å få tilstrekkelig magnesium gjennom kostholdet. Denne utbredte mangelen kan utløse en rekke helseproblemer, inkludert:

Tretthet og generell svakhet: Uten nok magnesium kan kroppen din ikke produsere energi effektivt, noe som fører til tretthet og svakhet.

Muskelkramper og spenning: Magnesium er viktig for muskelavslapping; Underskudd kan forårsake kramper og muskelspenninger.

Hodepine og migrene: Magnesium påvirker frigjøring av nevrotransmittere og vasokonstriksjon; Mangler kan utløse hodepine og migrene.

Søvnvansker: Magnesium spiller en nøkkelrolle i å berolige nervesystemet, noe som er nødvendig for god søvn.

Humørsvingninger og angst: Tilstrekkelig magnesiumnivå kan bidra til å regulere humørsykdommer.

Høyt blodtrykk og kardiovaskulære problemer: Magnesium hjelper til med å utvide blodårene, som påvirker blodtrykk og hjertes helse.

Benhelse: Magnesium er avgjørende for beindannelse og påvirker den fysiske strukturen av bein. Det er magnesium som gjør beinstruktur sterk og fleksibel ikke kalsium.

Magnesium fra maten
Magnesium finnes i matvarer som grønne grønnsaker, nøtter, frø og belgfrukter, kommer det moderne kostholdet ofte til kort når det gjelder å gi nok magnesium. I tillegg er moderne mennesker ofte utsatt for ett høyt nivå av stress og giftstoffer fra mat, vann, luten, klær, miljøet vi lever i, som gjør at kroppen trenger mer magnesium enn i tidligere tider.

Utforske vanlige former for magnesiumtilskudd
Hver form for magnesium gir unike fordeler og kan dekke ulike helsebehov:

Magnesiumsitrat
Godt absorberbart: Ideelt for å gjenopprette utarmede magnesiumnivåer og hjelpe til med forstoppelse.
Fordeler: Støtter fordøyelsen og kan bidra til å håndtere angst og migrene symptomer.

Magnesiumglycinat
Skånsom mot magen: Kombinerer magnesium med aminosyren glycin, noe som øker biotilgjengeligheten.
Fordeler: Fremmer avslapning, forbedrer søvnkvaliteten og støtter generell mental helse.

Allsidig bruk av magnesiumklorid
Godt absorbert og egnet for aktuell bruk.
Fordeler: Øker energi, forbedrer muskelfunksjonen og støtter generell helse.

Magnesiumoksid
Kan bidra til å lette fordøyelsesbesvær: Mindre biotilgjengelig, primært brukt for fordøyelsessymptomer.
Fordeler: Effektiv mot halsbrann, fordøyelsesbesvær og forstoppelse.

Magnesiumlaktat
Godt absorbert og egnet for de med betydelige mangler.
Fordeler: Brukes til medisinske tilstander som krever høye doser magnesium.

Magnesium L-treonat
Godt for hjernen hjernehelse: Kjent for sin evne til å forbedre kognitiv funksjon.
Fordeler: Støtter hjernens helse og kan forbedre hukommelse og kognitiv funksjon og motvirker migrene.

Magnesiummalate
God for musklene: Lett fordøyd og forblir i kroppen lenger.
Fordeler: Hjelper med å regulere energinivået og kan lindre muskelsmerter.

Magnesiumsulfat (Epsom-salter)
Begrensede aktuelle fordeler: Kjent for badevann; effekt via hudabsorpsjon kan diskuteres.

Velge riktig magnesium for dine behov
Når du velger et magnesiumtilskudd, bør du vurdere dine spesifikke helsemål - enten det forbedrer søvn, administrerer forstoppelse eller forbedrer kognitiv funksjon. Vurder også biotilgjengeligheten av forskjellige former, noe som påvirker hvor godt kroppen din kan absorbere og utnytte mineralet.

Rådfør deg med helserådgiver: Spesielt hvis du har underliggende helsemessige forhold eller tar andre medisiner. Tester som Spectrolabo fotospektrometri gir en rask tilbakemelding og status på hvor mye magnesium som finnes på cellenivå i kroppen.

Dosering: 360-500 mg ekstra magnesium anbefales generelt per dag, men følsomheten varierer, så start lavt og juster etter behov. Hvis du har magnesium mangel, kan du dra nytte av å bruke en kombinasjon av tre former for magnesium etter en innledende oppbyggingsperiode. De fleste voksne i vesten har magnesiummangel (i likhet med jod). En periode med høyere dosering kan bidra til å gjenopprette naturlige reservoarer i kroppen. Magnesium kan være giftig ved doser på 5000 mg (eller mer) pr. dag. Så, med mindre du har en spesiell helsetilstand (nyresvikt, lavt blodtrykk eller annet som kan være en kontraindikasjon) dosering for 360 – 1000 mg kan brukes trygt.

Motta alle fordelene med de forskjellige former for magnesium: Hvordan kan jeg kombinere forskjellige former og dosering. Her er et eksempel vi har brukt med suksess i vår klinikk (doseringen anses som høy, så det krever en god helsekontroll og en oppbygging av med mindre doser som gradvis når den høye doseintensive perioden).

Magnesium fundament for hele kroppen: ReMag (Dr. Carol Deans Pico størrelse magnesium væske)
Fordeler: Meget god absorpsjon på grunn av svært liten partikkelstørrelse (bare ioner). Øker energi, forbedrer muskelfunksjonen, og støtter generell helse. Foreslått dosering: 1/2 teskje i et stort glass renset vann, to ganger pr. dag, til måltidene dine. Det vil levere 300 mg lett å absorbere magnesium for kroppen din.Søvn og velvære: Magnesiumglycinate

Fordeler: Mild på magen lett å absorbere. Fremmer avslapning, forbedrer søvnkvaliteten og støtter generell mental helse. Foreslått dosering: En kapsel på 500 mg om kvelden.

For hjernen og nervesystemet: Magnesium L-treonat
Fordeler: Mild for magen, god absorpsjon, passerer blod / hjernebarrieren. Støtter hjernens helse og kan forbedre hukommelse og kognitiv funksjon.
Foreslått dosering: Ledende merker (Life Extension og Time Health) tilbyr 2000 mg med magnesium L-treonat i en dose på tre kapsler. Gir 144 mg elementært magnesium. Ta en kapsel / tablett om morgenen, en midt på dagen og en om kvelden for å forbedre søvn og avslapning.

Total dose for en høy doseringsgjenopprettingsperiode vil gi +- 1000 mg elementært magnesium.

Lytt til kroppen din: Overvåk hvordan kroppen din reagerer på forskjellige former og juster inntaket deretter. Start alltid lavt, introduser nye former for kosttilskudd en bye en over en periode på fjorten dager eller mer om nødvendig.

Virkningen av magnesium på aldring og kognitiv helseforskning
av ledende forsker fremhever magnesiums betydelige innvirkning på aldring, og bemerker at marginal magnesiummangel kan redusere levetiden og akselerere aldersrelatert forverring. Magnesium spiller en avgjørende rolle for å opprettholde nevromuskulære, kardiovaskulære, endokrine og immunsystemer, og dens tilstrekkelighet er enda mer kritisk ettersom absorpsjonen avtar med alderen.

Magnesiums rolle i nevrodegenerative sykdommer
Magnesiums potensial til å fungere som et nevrobeskyttende middel blir stadig mer anerkjent. Det bidrar til å opprettholde neuronal ionhomeostase, reduserer betennelse og forhindrer excitotoksisitet, som er avgjørende for å bekjempe kognitiv tilbakegang og forbedre nevrodegenerative forhold.

Konklusjon
Magnesiums rolle i menneskers helse er stor og mangesidig, og påvirker alt fra energimetabolisme til hjernefunksjon. Å sikre tilstrekkelig magnesiuminntak, enten gjennom kosthold eller tilskudd, er viktig for å opprettholde helse og vitalitet, spesielt når du blir eldre. Rådfør deg alltid med helsepersonell for å skreddersy magnesiumtilskudd til dine personlige helsebehov, slik at du oppnår best mulig resultat for ditt velvære.

TIDLIGERE NESTE