Frakt med Bring fra kr. 41

Fri frakt for ordre over kr. 3000

Vi sender fra lager i Moss

Hydrogenvann: helsefordeler og forsking

Uno Vita AS |

Hydrogenvann: helsefordeler og forsking

Hydrogenvann, også kjent som molekylært hydrogenvann, har tatt verden med storm de siste årene, og tiltrekker seg mye oppmerksomhet på grunn av sine helsefordeler. Dette vannet er ikke som vanlig vann (H2O); det er beriket med ekstra hydrogenmolekyler (H2), som er kjent for sine antioksidantegenskaper. Disse molekylene forblir i en fri tilstand i vannet og kan tilby beskyttende effekter mot oksidativt stress og andre skader på cellenivå. Forskning tyder på at hydrogenvann kan ha en rekke positive effekter på vår helse og vårt velvære

Hva er hydrogenvann?
Hydrogenvann er vanlig vann som er mettet med hydrogenmolekyler (H2). I motsetning til vanlig vann, som inneholder naturlig lave konsentrasjoner av hydrogen, tilsettes hydrogenvann H2-molekyler gjennom forskjellige metoder, for eksempel elektrolyse eller bruk av spesielle generatorer. Disse H2-molekylene kan deretter absorberes av kroppen når man drikker hydrogenvann. Tradisjonelt består vann av to hydrogenatomer bundet til et oksygenatom. I hydrogenvann tilsettes ytterligere hydrogenmolekyler gjennom prosesser som elektrolyse eller ved hjelp av hydrogen-genererende kjemikalier eller tabletter. Dette tilfører vannet frie hydrogenmolekyler som har terapeutisk effekt på grunn av deres evne til å trenge inn i kroppens celler raskt og effektivt.

Hvordan kan hydrogenvann være gunstig for helsen?
Hydrogenvannets primære virkemekanisme er dens funksjon som en antioksidant. Hydrogenmolekylene i vannet fungerer ved å nøytralisere frie radikaler—ustabile molekyler som kan forårsake omfattende skade på celler og vev. Frie radikaler produseres naturlig i kroppen under metabolismen og gjennom eksterne kilder som forurensning, giftstoffer og tobakksrøyk. Ved å redusere antallet frie radikaler, kan hydrogenvann bidra til å redusere eller forhindre celleskade og dermed støtte generell helse. Forskning på hydrogenvann har vist flere mulige helsefordeler, inkludert:

1. Fungerer som en antioksidant og beskytter av hjernen
Hydrogenvann har vist seg å være en potent antioksidant, noe som betyr at det kan bidra til å nøytralisere frie radikaler, ustabile molekyler som kan forårsake celle- og vevsskader. Denne antioksidanteffekten kan være spesielt gunstig for å beskytte hjernen mot skader som kan oppstå under hjerneslag eller kirurgi, samt å redusere oksidativt stress forbundet med aldring. Hydrogenvann har også vist lovende resultater i å beskytte hjernen mot oksidativt stress og betennelse, potensielt redusere risikoen for nevrodegenerative tilstander som Alzheimer og Parkinsons sykdom.

2. Forbedrer er humøret
Studier har vist at hydrogenvann kan ha en positiv effekt på hjernens funksjon og humør. Ved å stimulere veksten av nye hjerneceller, kan hydrogenvann forbedre symptomer på depresjon og angst, og dermed øke livskvaliteten

3. Har betennelsesdempende effekter
Hydrogenvann har vist betennelsesdempende egenskaper i både mennesker og dyrestudier. For eksempel viste en studie at pasienter med tidlig revmatoid artritt opplevde remisjon etter å ha drukket hydrogenvann over en periode. Dette tyder på at hydrogenvann kan være et nyttig verktøy for å håndtere kroniske inflammatoriske tilstander.

4. Forbedrede idrettsprestasjoner
Hydrogenvann kan ha en positiv effekt på idrettsprestasjon ved å redusere melkesyreoppbygging og muskeltretthet under intens trening. Dette kan resultere i bedre ytelse, raskere restitusjon og forbedret utholdenhet

5. Penere hud og mindre rynker
Hydrogenvann kan bidra til å forbedre hudens helse ved å øke kollagenproduksjonen, redusere UV-skader og fungere som en antioksidant i hudcellene. Dette kan føre til en mer elastisk, hydrert og ungdommelig hud.

6. Bidrar til naturlig regulering av insulinregulering
Hydrogenvann kan forbedre insulinfølsomheten. Dette er kritisk i forebyggingen av insulinresistens og diabetes type 2, et voksende helseproblem i mange deler av verden.

Er hydrogenvann trygt å drikke?
Basert på all tilgjengelig forskning ser hydrogenvann til å være svært trygt å drikke. Det er ingen rapporterte bivirkninger i vitenskapelige studier.

Hvem bør drikke hydrogenvann?
«Alle». Hydrogenvann er ett trygt og sunt mennesker.

Hvordan velge og bruke hydrogenvann?
Når du velger hydrogenvann, er det viktig å velge et produkt av høy kvalitet fra en anerkjent produsent. Sørg for at produktet har blitt testet for å sikre renhet og fravær av forurensninger. Det er ingen offisielle anbefalinger for dosering av hydrogenvann. Noen mennesker drikker det som vanlig vann, mens andre foretrekker å drikke det med måltider eller før trening. Ved Klinikk for integrert medisin anbefales klientene at alt vann er renset og tilsatt hydrogengass ved bruk av an hydrogenvann-generator.

Frekvenser, strukturer vann i korte trekk
Vann er mer enn bare H2O. Nyere forskning har avdekket en fjerde tilstand av vann: strukturert vann. Denne gelélignende tilstanden finnes inne i levende organismer og antas å spille en avgjørende rolle i livsprosessene.

Hvordan fungerer det?
Vannmolekyler kan koble seg til hverandre og danne et koherent felt, der de svinger i takt. Dette skaper et ideelt medium for å overføre informasjon mellom celler og organer.

Hvorfor er det viktig?
Menneskekroppen er 99% vann, og det meste av dette vannet (cellevann) er i en strukturert tilstand. Denne tilstanden er viktig bl.a. for:

  • Økt mitokondriell ytelse
  • En sunn tarmflora
  • Et sterkt immunforsvar
  • Vitalitet i planter og jord

Hydrogenvann-generatorer bidrar til å gi vannet økt struktur og lager mindre «klynger av vannmolekyler som lettere tas opp enn vanlig vann. Noen generatorer har innebygget ekstra teknologi som via lave frekvenser (svingninger) øker strukturen i vannet og gjør det enda mer helsefremmende. Feltet er under rivende utvikling og vi antar at både hydrogenvann og ulike metoder som er dokumentert effektive som bidrar til at vannet får tilført mer struktur (så det blir likest mulig vannet inni cellene våre) og informasjon fra naturen vil finne plass hos de fleste som er opptatt av gode helse. Det å drikke best mulig vann er over tid rimelig og gir mange helsefordeler.

Avslutning
Renset og strukturert hydrogenvann har ett potensial til å påvirke mange aspekter av menneskelig helse positivt. Selv om ytterligere forskning er nødvendig, viser eksisterende data lovende resultater som støtter dets bruk som en del av en helhetlig tilnærming til helse og velvære. Dette gjør hydrogenvann til en verdifull komponent for de som ønsker å optimere sin helse på molekylært nivå.

Skrevet av Jan F. Poleszynski – Klinikk for integrert medisin – Moss - 2024

TIDLIGERE NESTE