Frakt med Bring fra kr. 41

Fri frakt for ordre over kr. 3000

Vi sender fra lager i Moss

Zeolitt for avgiftning: Tro, fakta og effekter!

Uno Vita AS |

Zeolitt for avgiftning: Tro, fakta og effekter!

Hva er zeolitter?
Zeolitt er et sjeldent naturlig mineral dannet av en kjemisk reaksjon mellom vulkansk aske og sjøvann. Den krystallinske strukturen er porøs og har negativ ladning, noe som muliggjør selektiv fjerning av giftstoffer, spesielt tungmetaller (som er positivt ladet). Denne prosessen kan ta tusenvis eller til og med millioner av år; forskere anslår at de første zeolittmineralene ble dannet for over 300 millioner år siden. “Zeolitt” er et fellesnavn for over 240 unike strukturer (eller rammer), hvorav 40+ forekommer i naturen. De vanligste typene zeolitt inkluderer klinoptilolitt, mordenitt, analcim, chabasitt, natrolitt og stilbitt.

Klinoptilolitt naturlig zeolitt: En effektiv avgift med unike egenskaper
Zeolitt er et mineral med en fascinerende struktur og egenskaper som gjør det til et potent verktøy for avgiftning av kroppen. Dens evne til å binde seg til tungmetaller og andre giftstoffer gjør det til en av de mest effektive naturlige avgiftende stoffene tilgjengelig.
Zeolitt hjelper til med å fjerne skadelige stoffer uten å forårsake bivirkninger.
Når zeolitt kommer i kontakt med giftstoffer i kroppen, oppfører den seg som en magnet (har negativ ladning). Når de er bundet, blir disse giftstoffene fanget innenfor zeolittens porøse struktur, ute av stand til å unnslippe eller bli reabsorbert av kroppen. Zeolitt fungerer i hovedsak som et avgifter ved å målrettet tungmetaller, fange dem i sin struktur («bur») og transportere ut av kroppen via utskillelsessystemet. Tenk på zeolitt som en magnet med negativ ladning. Skadelige giftstoffer, som har en positiv ladning, tiltrekkes av zeolitt. Zeolitt fanger opp positivt ladede giftstoffer som bly, kvikksølv, arsen og kadmium og transporterer dem ut av kroppen gjennom avføring.

Zeolitt kan binde og fjerne et bredt spekter av giftstoffer fra menneskekroppen, drikkevann og avfallsmaterialer. Dens små bur og overflateladning fanger tungmetaller, naturlige og kjemiske giftstoffer, radioaktive elementer, mikrober, metabolske produkter og mer. Takket være disse potente avgiftningsegenskapene, kan zeolitt reversere oksidativ skade, opprettholde et sunt mikrobiom, drepe bakterier og virus, øke nivåene av mineraler og sporstoffer, og reparere hudlesjoner og stoppe blødning.

Struktur og komponenter
I en kollisjon av glohet lava og kaldt sjøvann, danner zeolitt en unik bur-lignende struktur og negativ overflateladning. Aluminium og silisium utgjør grunnlaget for denne strukturen, men den inkluderer ofte andre elementer som oksygen, tinn, sink og titan. Små bur gjør at zeolitt kan fungere som et “molekylær sil”, som filtrerer molekyler basert på deres partikkelstørrelse. Negativ overflateladning binder kan slippe løs mineraler - som natrium, kalium og kalsium - og erstatter dem med store ioner og tungmetaller.

Hvordan fungerer zeolitt oppsummert?
Magnetlignende effekt: Zeolitt har en negativ ladning, noe som gir den en magnetlignende effekt på positivt ladede giftstoffer som tungmetaller (bly, kvikksølv, arsen, kadmium) og andre skadelige stoffer.
Porøs struktur: Zeolitt har en unik porøs struktur som fungerer som et bur. Når giftstoffene bindes til zeolitten, blir de fanget inne i buret og kan ikke unnslippe eller reabsorberes av kroppen. Zeolitt transporterer de fangede giftstoffene ut av kroppen i all hovedsak via tarmen.
Effektiv avgiftning: Zeolitt fjerner tungmetaller og andre giftstoffer uten å forårsake bivirkninger så sant dosen er høy nok til å binde alle giftstoffer og tungmetaller til å transportere dem ut. I motsatt fall kan man oppleve avgiftningsreaksjoner eller mer presist symptomer på forgiftning da små mengder zeolitt (som i flytende zeolitt) kan dra med seg ett gitt tungmetall fra ett sted til ett annet uten nødvendigvis og transportere metallet helt ut av kroppen.
Sikkert og naturlig: Klinoptilolitt naturlig zeolitt mikronisert pulver er et naturlig mineral som er dokumentert trygt for bruk for mennesker.

Zeolitt avgifter på to måter
Absorpsjon: Fanger giftstoffer inne i zeolitten.
Adsorpsjon: Giftstoffer fester seg til utsiden av zeolittpartikler.

Viktige detaljer og litt tekniske data
Zeolitt er et mineral, ikke et molekyl
Zeolitt binder seg til giftstoffer via ionisk binding

Zeolitts krystallinske struktur
Zeolitts krystallinske struktur består av et rutenett av tetraeder forbundet med oksygenatomer, som danner en nettlignende struktur. Tenk på det som en mikroskopisk honningkake. Denne strukturen inneholder porer eller kanaler med en ensartet form, som tillater absorpsjon av stoffer. Når væske passerer inn i disse porene, fungerer zeolitter som filtre, og fanger opp giftstoffer i en prosess kalt kationbytte.

Produksjon av zeolitter
Zeolitter kan finnes naturlig, men de blir også syntetisert for forskjellige applikasjoner. Syntetiske zeolitter produseres ved hydrotermiske metoder, der spesifikke kjemiske forhold fører til deres dannelse. Disse metodene innebærer blanding av passende reaktanter (som silika, alumina og alkalimetallhydroksider) ved forhøyede temperaturer og trykk. De resulterende zeolittkrystallene blir deretter nøye skilt og behandlet.

Ikke alle former for Zeolitt er helsefremmende
Mange av zeolittene er ikke egnet for menneskelig bruk og kan være direkte giftige. Det er naturlig Klinoptilolitt (Engelsk: Clinoptilolite) som er dokumentert ufarlig (når produsert og kontrollert på riktig måte) og effektivt i mikropulver form. Det er derfor essensielt at aktuell produsent kan dokumentere renhet og type zeolitt. Det er anbefalt at produsenten kan fremvise CE medical godkjenning (gjelder produkter som selges i Europa), som er en garanti for at produktet holder høy standard og er godkjent for bruk og salg i Europa. Det

Mange av zeolitt produktene på markedet inkludert de flytende inneholder ofte 50% klinoptilolitt og resten andre zeolitter. Klinoptilolitt er den formen for zeolitt som er anbefalt for menneskelig bruk og når den er ren og produsert på riktig måte ufarlig for mennesker i motsetning til flere andre zeolitter.

Er Zeolitt lovlig omsatt som kosttilskudd i Norge og EU?
Nei, Zeolitt er ikke ett tilskudd og det er heller ikke lov å selge som tilskudd in Norge, EU eller EØS. Mikropulver Zeolite MED eller Bentonite MED (blanding av Zeolite og Bentonite som gir enda bedre effekt enn kun Zeolitt)) har medisinsk godkjenning på linje med ett medisinsk apparat og selges under denne kategorien og er derfor lovlig og trygt.

Helsefordeler ved bruk av renset zeolitt ultrafint pulver
Foreløpig forskning på zeolitt viste gode resultater, men samtlige studier forfatteren har funnet gjelder mikropulver og ikke zeolitt oppløst i vann eller annen veske.

Helseeffekter:
Antioksidantkilde: Zeolitt fungerer som en antioksidant
Balanserer pH-nivåer: Zeolitt hjelper til med å balansere pH-nivåene i kroppen
Hjelper med fordøyelsen: Folk som sliter med fordøyelsesproblemer som fordøyelsesbesvær eller forstoppelse, kan dra nytte av zeolitt
Forbedrer hjernefunksjonen: Zeolitt kan bidra til å forbedre hjernefunksjonen
Forbedrer sirkulasjonen: Zeolitt kan bidra til å forbedre sirkulasjonen
Avgiftende effekter: Zeolitt kan binde og fjerne et bredt spekter av giftstoffer fra menneskekroppen, drikkevann og avfallsmaterialer. Dens små bur og overflate ladning fanger tunge metaller, naturlige og kjemiske giftstoffer, radioaktive elementer, mikrober, metabolske produkter og mer.

Her er noen av giftstoffene det kan fjerne
Atmosfæriske giftstoffer: Zeolitter kan fange nevrotoksiner og andre kjemikalier som kan komme inn i kroppene våre gjennom kostholdet, luften og vannet
Tungmetaller: Zeolitter tiltrekker seg giftige tunge metaller som akkumuleres i kroppene våre
Radioaktive giftstoffer: Zeolitter kan til og med fange radioaktive materialer
Mycotoxiner: Zeolitter er i stand til å fange mykotoksiner og giftstoffer produsert av sopp
Patogene mikrober: Zeolitter kan fange patogene mikrober

Effektivt for:
Blødning: Ukontrollert blødning er den 2. ledende dødsårsaken ved alvorlige skader og ulykker. Det amerikanske militæret bruker zeolitt-basert produkt (QuickClot) for å stoppe alvorlig blødning på slagmarken. Støttet av solid klinisk bevis og effektivitet i det virkelige liv, har dette produktet også funnet bruk i sivil medisin.

Brukt ved ulykker og forgiftninger av miljøet
Det ble brukt 500 000 tonn klinoptilolitt zeolitt til å innkapsle reaktoren og dekontaminere vann, jord, gjenstander, dyr og mennesker etter Tsjernobyl-ulykken.

Flytende zeolitt vs. mikronisert pulver
Kontroversen om flytende zeolitt versus pulver zeolitt har pågått i over et tiår nå. Flytende zeolitt kosttilskudd er bare en veldig liten mengde zeolitt pulver i vann (eller en annen type væske) fordi zeolitt ikke kan væskes. På den annen side har mikronisert zeolitt pulver et overflateareal opptil (litt forskjell på produsentene) 1000 ganger større enn væske løsningen, noe som betyr at det er et mye større område av zeolitt som kan fange giftstoffer, noe som gjør det mye mer effektivt for avgiftning.

Litt tekniske data hentet ut via nettsøk og oppslagsverk
Hva er en nanopartikkel?
Det er en partikkel med størrelse på 0,001 til 0,1 mikron.
Hvor store er porene som kan absorbere tungmetaller med mer? Vanligvis er de fra 0.0003 til 0.00045 mikron.
Hvor små partikler kan slippe igjennom tarm-blod-barrieren? Her er det flere forhold som kan innvirke, men som en tommelfinger regel kan man si fra 0.0004 til 0,01 mikron (for sistnevnte kreves det spesiell transport proteiner)
Hvor store partikler er det i ett tungmetall molekyl som kvikksølv (Metylert kvikksølv elle organisk kvikksølv)? Størrelsen er fra 0,4 til 0,5 mikron
Hvor store er andre relevant partikler?
Bly (Pb²⁺): 0.000119 mikron
Kvikksølv (Hg²⁺): 0.000110 mikron
Kadmium (Cd²⁺): 0.000095 mikron
Arsenic (As³⁺/As⁵⁺): 0.000058 mikron
Aluminium (Al³⁺):0.0000535 mikron
Atomer er mindre naturlig nok

Hva vet vi?
Mikrominsert pulver som Zeolite MED/ZeoBent MED
Forskning
. Det er gjort omfattende forskning på naturlig Klinoptilolitt mikrominsert pulver og dets helseeffekter, sikkert for bruk og avgiftende effekter.
Dosering og innhold. Gode avgiftende effekter er vist ved bruk av i området 3-15 gram pr. dag.
Ingen nanopartikler. Inneholder ingen nanopartikler og utgjør derfor heller inne risiko for distribusjon av mulig skadelig stoffer i kroppen eller blodet.
Størrelse på partikler. Gjennomsnittlig størrelse på pulveret i Zeolite MED er ca. 9 mikron som sikrer at de bur-lignende strukturene er hele og intakte.
Effekt. En rekke studier viser at mikrominisert pulver Zeolitt har effekter som skissert ovenfor
Pris kontra innhold. Zeolite MED koster i området 500 kroner og inneholder 210 gram. Normalt bruk er 1 gram X 3 pr. dag. 3 gram er 3000 milligram (mg). Dvs. at en boks varer i ca. 70 dager hvor den daglige dosen koster ca. kr. 7 pr. dag.

Zeolitt utblandet i vann eller andre vesker
Forskning. Det finnes minimal hvis noen forskning på bruk av flytende zeolitt. Det blir bl.a. referert til to studier en i Journal of Alternative and Complementary Medicine og en i Journal of Medical Food. Det har ikke lykkes å finne disse studiene på noen av databasene av ukjent grunn.
Dosering og innhold. Produsenten av Waiora NCD2 oppgir 3 dråper som skal inneholde 2,4 mg og tas tre ganger om dagen. Det er til sammenlikning ca. 416 ganger mindre enn en dose Zeolite MED mikrominsert pulver. Innholdet oppgis å være 24 mg totalt. Hvilket er 8750 ganger mindre zeolitt enn i en boks Zeolite MED. Pure Body har omtrent de samme tallene med totalt innhold på 30 mg (eller 7000 ganger mindre enn en boks Zeolite MED). Opptaket og utskillelsen av giftstoffer er proposjonal med mengden. Enkelt sagt; jo mer Zeolitt jo større evne til å transportere tungmetaller og giftstoffer. Er mengden tilstrekkelig liten (som noen få millligram) tilsier grunnleggende fysikk at en liten mengde kan kun transportere en liten mengde avfall, enten zeolitten er små eller kommer i enda mindre partikler.

Nanopartikler. Oppgis å inneholde nanopartikler som er feil. Nano partikler er vesentlig mindre enn oppgitt størrelse på 0,4 mikron (nanopartikler mer mindre enn 0,1 mikron). Dessuten ville det om det var mulig være sannsynlig at burene og porene som skal absorbere giftstoffer ville bli ødelagt.
Størrelse på partikler. Gjennomsnittlig størrelse på oppgitt for Pure Body zeolitt ca. 0,4 mikron. Hvorvidt alle de bur-lignende strukturene er hele og intakte er det vanskelig å avgjøre. Vi kan anta at en del av dem er det uten at det påvirker hovedinntrykket.
Effekt. Det lille som finnes av studier med klinisk forskning på flytende zeolitt (vi finner dem ikke) det refereres til, indikerer at også flytende zeolitt har en viss effekt, men som bildene viser fra en eldre studie ikke i nærheten av pulver basert zeolitt. Det argumenteres for at de flytende variantene og da spesifikt Pure Body har mye mindre partikler som skal bidra til at det blir tatt opp i blodet (hvilket kan ha både positive og negative sider) og at den totale absorbsjonen derfor blir bedre. Det medfører ikke riktighet når man tar høyde for mengden zeolitt vs. pulver basert sammenliknet med flytende. Pulveret har som nevnt over 400 ganger mer zeolitt pr. dose og dermed en mye større total overflate. Dessuten er det svært tvilsomt om 0,4 mikron zeolitt i det hele tatt kan absorberes via tarm, da stoff som skal passere tarm-blod-barrieren normalt må være mindre enn 0,01 mikron. I den grad noe den på ukjent vis likevel skulle bli absorbert i blodet er mengden så liten at evnene til å transportere ut avfall, vil være minimal.

Pris kontra innhold. Pure Body koster omtrent kr. 360 pr. flaske av 30 mg. Til sammenlikning med Zeolite MED som koster omtrent kr. 500 i ren form ville samme mengde zeolitt i Pure Body ha kostet 7000 ganger mer eller ca. 2, 5 millioner. I den grad det faktisk fantes bevis for at flytende er mer effektivt fordi molekylene er mindre (hvilket vi ikke har funnet bevis for) kunne man kanskje si at Pure Body er 22 ganger mer effektivt (fordi molekylene er 22 ganger mindre enn Zeolite MED og at vi antar at burene ikke er skadd) vil det likevel ikke på noen måte forsvare prisen på Pure Body som altså inneholder 3 mg pr. dose mot 3000 mg pr. dose av Zeolite MED som er 1000 ganger mer pr. gang.

Vi tenker «høyt»
Pure Body og andre flytende zeolitt produkter hevder å bli absorbert i blodet og skal derfor være er mer effektive avgifter fordi molekylene er klart mindre enn vanlig mikrominsert zeolitt. Pure Body oppgir at vesken oppgis å inneholde nanopartikler, det er ganske enkelt usant, da nanopartikler er mindre enn 0,01 mikron mens partiklene i Pure Body oppgis å være 0,4 mikron. I den grad det faktisk finnes nanopartikler i Pure Body vil det mulig øke risikoen for at metaller som aluminium (som er en del av zeolittene) og andre mulig farlige stoffer kommer inn i blodet og havner steder vi ikke vil ha dem (som hjernen). Videre er det usikkerhet om deler av strukturene (som absorberer metaller mm) kan bli ødelagt når de er så små (porene vil være delvis ødelagt). Det finnes en rekke eksempler på at nanopartikler i blodet kan trenge inn i celler og organer og mulig utgjøre en helsefare. Evnen til å transportere ut for eksempel tungmetaller er som nevnt proporsjonal med mengden zeolitt. Videre vet man fra klinisk erfaring at zeolitt kan om det er i omløp transportere giftstoffer fra ett sted til ett annet hvis dosen er for lav. Det betyr at lavdose (som nevnt 1000 ganger mindre pr. dose enn pulver) flytende lett kan medføre ubehagelig avgiftningsreaksjoner fordi dosen ikke er nok til å binde alle giftstoffer og metaller den kommer i kontakt med. I den grad man har tro på at flytende zeolitt i mikrodoser har en positiv effekt hvilket er høyst uklart når man ser på forskningen, bør man uansett bruk finkornet pulver i tillegg for å ha en effektiv transport av giftstoffer og avfall ut av kroppen. Forskningen som det refereres til og effekten ved bruk av zeolitt er så langt vi har funnet kun på mikrominsert zeolitt pulver i doser over 3 gram pr. gang. Pure Body oppgir at dosen er 4 dråper av til sammen 0,3 milligram. Det betyr 10.000 ganger mindre dose sammenliknet med pulver. Andre av Pure Body produktene oppgir innhold i milliliter som er helt irrelevant, zeolitt er ikke flytende. I den grad informasjon vi har tolket er feil og det er 30 mg pr. dose ikke pr. flaske som det ser ut til (det er også uklart noe vi oppfatter som useriøst) er dosen «bare» 1000 ganger mindre sammenliknet med pulverbasert zeolitt. Flytende zeolitt av denne typen rett og slett vanvittig dyrt i forhold til innholdet.

Fare ved flytende zeolitt kosttilskudd generelt?
Først og fremst, er produktet laget av ren Klinoptilolitt viser alt av forskning at det er sikkert å bruke. De to viktigste aspektene å vurdere når man bruker zeolitt for avgiftning er kvalitet og kvantitet. Det er viktig å velge et kvalitets, effektiv zeolitt produkt og også å ta det i nødvendig dose. En liten dose kan resultere i avgiftning reaksjoner, omfordeling av giftstoffer, og en ineffektiv avgiftning. Hvis du opplever avgiftning reaksjoner når du tar zeolitt bør du øke dosen din umiddelbart. Det virker mot-intuitivt, men jo lavere dose, jo mer sannsynlig er du å oppleve en avgiftning reaksjon. For å effektivt avgifte med zeolitt trenger du en relativt høy dose, og jo mer giftig du er, jo høyere dose trenger du. For de fleste flytende zeolitt produkter ville du trenge å ta over 100 flasker per dag for å få den riktige dosen relatert til mengden giftstoffer som må transporteres ut.

Mange mennesker opplever en reaksjon når de tar deres flytende zeolitt kosttilskudd som fører dem til å tro at det fungerer fordi de opplever en avgiftning reaksjon. Ja, det fungerer i noen grad, men det faktum at du opplever en reaksjon betyr at du trenger en mye høyere dose. Ved å bruke en høykvalitets zeolitt pulver kan du fremskynde resultatene dine og redusere eller eliminere avgiftning reaksjonen, selv hos sensitive individer. Nå skal de sies at debatten om flytende kontra ultrafint pulver har pågått i 10 år og neppe er over, men det virker ulogisk å ikke bruke pulverbasert når man vet mengden giftstoffer og tungmetaller vil blir utsatt for på daglig basis.

Konklusjon. Vi håper denne artikkelen bidrar til at både de som bruker, selger og anbefaler zeolitt til avgiftning blir kjent med faktiske data.

Forbehold. Denne artikkelen er skrevet basert på tilgjengelig informasjon. Det tas forbehold om feil og noe ulike spesifikasjoner på produktene på markedet. Hensikten er få frem mest mulig presis informasjon om tema. Vi trenger alle effektiv avgiftning og da er det essensielt og får riktig og tilstrekkelig dosering, hvilket man neppe gjør med flytende zeolitt. Det er viktig og presisere at mange flinke folk har de best intensjoner, men de kan også blir lurt av falsk markedsføring. Dette er derfor ikke ment som noe angrep på enkeltpersoner, men til informasjon og opplysning.

Skrevet av Jan Fredrik Poleszynski – februar 2024

TIDLIGERE NESTE